2.6.2016 21:30

Το τέλος των αφαλατώσεων;

Μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης παίρνει η ΔΕΥΑΝΧ και εντείνει τις εκκλήσεις στους καταναλωτές νερού να είναι προσεκτικότεροι ενόψει καλοκαιρινής περιόδου. Κατανοητοί οι φόβοι και η τακτική του προλαμβάνειν από τον Απ. Τζιώτη. Οι χειμερινές βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες, πολύ κατώτερες του μέσου όρου, και οι πιθανές επιπτώσεις από μιας αλόγιστη σπατάλη νερού ενδέχεται να πλήξουν καλοκαιρινά κι άλλο το νησί μας.

Για περιόδους λειψυδρίας, βέβαια, επινοήθηκαν οι μονάδες αφαλάτωσης. Μήνες τώρα τα υφάλμυρα νερά του Θόλους δεν εκμεταλλεύονται από τη ΔΕΥΑΝΧ, η μονάδα αφαλάτωσης έχει πάψει να λειτουργεί κι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΕΥΑΝΧ και Προμηθευτικής προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταβίβασης της μονάδας από τη δεύτερη στην πρώτη.

Το αποτέλεσμα το βρίσκει ήδη στις βρύσες του ο Βροντάδος. Οι κάτοικοι του διαμαρτύρονται ότι το νερό που καταλήγει στις βρύσες είναι πολύ χαμηλότερης ποιότητας από ότι τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι θα επιδεινωθεί ακόμα παραπάνω όσο το καλοκαίρι ανεβάζει θερμοκρασίες.

Αναπάντητο προς το παρόν το ερώτημα. Έχει πάρει απόφαση η ΔΕΥΑΝΧ ότι μπορεί να κυλίσει το καλοκαίρι δίχως τη χρήση μονάδων αφαλάτωσης; Έχει σκοπό της να απαγκιστρωθεί από αυτές ή πρόκειται για κινήσεις τακτικής προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά στη διένεξη της με την Προμηθευτική; Η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ οφείλει να παρουσιάσει το σχεδιασμό της και να ξεκαθαρίσει αν κάπου εδώ κλείνει ο κύκλος των αφαλατώσεων στο νησί μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ