23.7.2013 17:17

Τέλος εποχής

Η παραίτηση Ντομάτα από το πηδάλιο της ΕΤΑΧ κλείνει άδοξα τον κύκλο μιας ολόκληρης εποχής. Των προσώπων εκείνων που θεωρούσαν αυτονόητη την παρουσία τους στη δημόσια ζωή, όποια μορφή κι αν έπαιρνε το στρώμα της εξουσίας.

Πρόσωπο που αφιέρωνε μερόνυχτα στα κατά καιρούς πόστα του, ο κ. Πέτρος έπαιρνε κεφάλι από τους λοιπούς συγκατοίκους του στους συνδυασμούς που μετείχε, πείθοντας τους επικεφαλής τους ότι ήξερε ή έβρισκε πάντα περισσότερα από τους υπόλοιπους. Πετύχαινε να τους γίνεται απαραίτητος και, αν έβρισκε … ακάλυπτο χώρο, η ενεργητικότητα του έσπευδε να τον καλύψει.

Είχε και τη μόνιμη ανοιχτή γραμμή με το εκλογικό σώμα - πιστούς φίλους, όπως κι εχθρούς όπου κι αν πήγαινε - κι έκανε τους επικεφαλής των παρατάξεων που μετείχε να τον θεωρούν ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία τους. Αυτά του τα στοιχεία παραγκώνιζαν πλήρως τις φωνές που έθεταν veto στους αρχηγούς των συνδυασμών για τη συμμετοχή του και στο τέλος πετύχαινε να επιβιώσει ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες. Συγκρούστηκε με το Βαρκάρη, με το Μεννή, πάγωσε τις σχέσεις του με το Βρουλή αλλά βρήκε απάγκιο στη, για όλους ανοιχτή, αγκαλιά του Πολύδωρου.

Η αποχώρηση του από τα δημοτικά σχήματα στα οποία μετείχε συνοδεύονταν συνήθως από κρότο. Τώρα περνά σχεδόν απαρατήρητη. Όταν το Μνημόνιο κατάπιε τη θέση των ειδικών γραμματέων στους Δήμους, με την οποία αρχικά επιβίωσε πλάι στον Πολύδωρο, πήρε μεταγραφή για την ΕΤΑΧ, στην οποία ανέλαβε χρέη διευθύνοντος συμβούλου. Ξεκίνησε ορεξάτος, μεταστέγασε την Εταιρεία σε δημοτικό ακίνητο, πάλεψε μια –δυο ξεχασμένες υποθέσεις της, όμως…

Φως στο βάθος του τούνελ για δική του αντιμισθία δεν φαίνονταν, ενώ η ζωή του έμπαινε και σε άλλη βάση με τον πρόσφατο γάμο του. Αν συνυπολογιστεί ότι και οι σχέσεις του με το προσωπικό της ΕΤΑΧ περνούσε από σαράντα κύματα, είναι εύλογο γιατί άνοιγε για εκείνον η πόρτα της εξόδου.

Ο Πολύδωρος έπαψε να βγάζει λαγούς από το καπέλο του και ο κ. Πέτρος μάλλον μας αφήνει …χρόνους με την αυτοδιοικητική του ενασχόληση. Το ερώτημα αν το διαζύγιο με τον Πολύδωρο θα είναι αναίμακτο ή θα …πέσει αίμα  δεν μπορεί άμεσα να απαντηθεί. Ίσως φανεί από τη στάση που θα κρατήσει στο δημοτικό συνδυασμό ο υιός Σιδερής. Διότι για τον πολιτικό κλώνο ο κ. Πέτρος έχει ήδη φροντίσει.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ