16.6.2015 15:15

Τα ψηφίσματα από τον Περισσό

• «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΠΑΠΠΗ ΣΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τον ιδεολογικό προσανατολισμό του δεν τον απώλεσε ο Παν. Παππής με τη συμμετοχή του στην άχρωμη (πολιτικά) δημοτική αρχή Βουρνού. Υπερασπιστής των φιλελεύθερων δογμάτων κάτι παθαίνει μόλις έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα επεξεργασμένο από δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς (ΛΑ.Σ. ή Χιακή Συμπολιτεία) κι ευνόητο είναι να έχει την πολιτική χροιά τους. Το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ήρθε η στιγμή να υιοθετηθεί το ψήφισμα που έφερε η ΛΑ.Σ. για την εξομοίωση του νησιωτικού Φ.Π.Α.. «Ως πότε θα υποχρεώνομαι, από παραταξιακή ευσυνειδησία, να εγκρίνω ψηφίσματα κατ’ ευθείαν από τον Περισσό», αναρωτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας που έχουν μεταξύ τους οι σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας».

Ο δημοτικός σύμβουλος εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί θα πρέπει μονίμως το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνεται ουρά των απόψεων μια του Κ.Κ.Ε. και μια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί η δημοτική παράταξη να προλαβαίνει τα κομματικά καπελώματα εισηγούμενη δικά της ψηφίσματα.

Με την άποψη του έδειχναν να συμβαδίζουν κι άλλοι εκλεγμένοι της «Πρωτοβουλίας». Οπότε, τώρα που άνοιξε η υπόθεση, μάλλον θα είναι δυσκολότερο για τις ΛΑ.Σ. και «Χιακή Συμπολιτεία» να πείθουν το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετεί τα δικά τους ψηφίσματα. Κι από μια τυπική, πλην όμως συμβολική κίνηση, δεν αποκλείεται να μετατρέπονται σε πεδίο διαμάχης ιδεολογικών κοσμοθεωριών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ