25.4.2014 16:53

Τα πρόσωπα που επιστρατεύουν οι συνδυασμοί

Κονάκι του Πολύδωρου θεωρούνται παραδοσιακά τα Καμπόχωρα, ως η έδρα του νυν δημάρχου. Η «Πρωτοβουλία» βάλθηκε να πλήξει τη δύναμη του συνδυασμού της δημοτικής αρχής μέσα στο σπίτι της και με τα πρόσωπα που πείθει ως υποψηφίους ξεθωριάζει το σίγουρο στάνταρ της αρχικής εκτίμησης.
Βασικός μοχλός των κινήσεων της από την αρχή ήταν ο νοσοκομιακός Γιώργος Σκόρδιας. Το ψηφοδέλτιο ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη του πυροσβέστη Γιώργη Ζώα, από τα πιο συμπαθή παιδιά της περιοχής, με έντονη συνδικαλιστική δράση, πολιτιστική παρουσία στο Χαλκειός αλλά και επιρροές εκτός Καμποχώρων, κυρίως στα βορειόχωρα, εκεί που έχουν γίνει δεύτερο σπίτι του. Εσχάτως ακούγεται ότι στη δύναμη της «Πρωτοβουλίας» μετεγγράφεται και ο Μιχ. Ρακιντζής. Θυμίζω ότι το όνομα του είχε δοθεί στη λίστα των 100 υποψηφίων του Πολύδωρου αλλά τελικά υποψήφιος με το Βουρνού θα είναι. Τέλος έντονη είναι και η φημολογία ανάμειξης του ορθοπεδικού Στ. Βασιλάκη, οπότε δημιουργείται ξαφνικά ένας ιδιαίτερα υπολογίσιμος πόλος.
Παρατηρώντας τις κινήσεις στη σκακιέρα των Καμποχώρων ο Πολύδωρος δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Κατ’ αρχήν επισημοποίησε την πέμπτη μεταγραφή από τη «Νέα Αντίληψη», αποσπώντας τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πατούνα, με καταγωγή από το Συκούση. Στο ψηφοδέλτιο θα παραμείνει ο νυν αντιδήμαρχος Στρ. Βεϊγλάνης, κι είναι πια πολύ αυξημένες οι πιθανότητες επιστροφής στις … ρίζες του Στέλιου Καμπούρη. Αναλύοντας τα δεδομένα του χώρου ο δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του ζήτησε να κεφαλαιοποιήσει για το συνδυασμό την καλή εικόνα του στα Καμπόχωρα. Ο Στέλιος ξαφνιάστηκε από την πρόταση, τη μελετά πάντως πολύ σοβαρά, καθώς ήδη με την περιοχή ασχολείται εδώ και δυο χρόνια κάπως παραπάνω με τη θητεία του στο εκεί σχολείο. Από ό,τι μπορώ να εικάσω θα ζητηθεί και η ιδιαίτερη ενεργοποίηση του Παντελή Λαμπρινούδη, έστω κι αν ο Δαφνούσης δημοτικός σύμβουλος θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ