27.2.2013 16:53

Τα παρασκήνια των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Είναι να το έχεις στο αίμα σου. Λ. Λύκου, Στ. Καμπούρης, Ν. Μαρτάκης και Στ. Φαρατζής το έχουν και με το παραπάνω. Μόλις οσφριστούν κάλπη το θεωρούν κάτι σαν ιερή υποχρέωση να εγγραφούν στον κατάλογο των υποψηφίων. Δε θυμάμαι εύκολα κάλπες που δεν έχουν κάτι από το άρωμα τους.

Και μη βιαστούν να απαντήσουν ότι το εκλαμβάνουν ως πρόκληση να υπερασπίσουν την παρουσία της Αυτοδιοίκησης μέσα στα κόμματα, γιατί θα μου επιτρέψουν να τους πω ότι ξέρω κι άλλους πολλούς συναδέλφους τους, το ίδιο με εκείνους πιστούς στο ΠΑΣΟΚ, που έχουν την επίσης σεβαστή αντίληψη για τον ζευγά.

Η παλιά φρουρά

Ρεκόρ παλαιότερης συμμετοχής στις κομματικές διαδικασίες θα διατηρούν σίγουρα τρία στελέχη της επονομαζόμενης «παλιάς φρουράς». Οι Ευθ. Μονίαρος, Γιωρ, Φωτεινός και Κατίνα Γεωργούλη θα έχουν λογικά στο άλμπουμ τους τις παλαιότερες φωτογραφικές αναμνήσεις από «πράσινα» συνέδρια του παρελθόντος. Ίσως να είναι κι εκείνοι που από το νησί θα είναι στο τέλος σε θέση να εκφράσουν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πώς πορεύεται το ΠΑΣΟΚ. Με τέτοια εμπειρία παρουσίας…

Πολιτική αυτονομία

Στο «πράσινο» συνέδριο θα συμμετάσχει κι ο Βρονταδούσης Χρ. Κριμιζής. Αξιοσημείωτο για την περίπτωση του είναι ότι ο αδελφός του ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος μάλιστα σε σταυρούς προτίμησης στο νομό μας.

Με τη επιλογή του αυτή ο Χριστόφορος επιβεβαιώνει ότι άλλο οι συγγενικές και επαγγελματικές σχέσεις με το Μικέ, διαφορετικά όμως τα πολιτικά τους χωράφια. Τα δυο αδέλφια, με τις άριστες σχέσεις, διδάσκουν πως οι πολιτικές διαφορετικές αντιλήψεις είναι δυνατόν να μη δημιουργούν οικογενειακά χάσματα.

Τον εκνεύρισε

Όταν στις κάλπες προσέρχονται 634 ψηφοφόροι δε μπορείς να αποφύγεις τα απρόοπτα. Πέρα από τη δυσαρέσκεια που εκφράζονταν από τη σιωπηρή εντολή να μη υπάρχει σταυροδοσία, κάποιοι εκνευρίστηκαν και μόλις πήραν στα χέρια τους το ψηφοδέλτιο.

«Καλά, είναι δυνατόν να στέλνουμε στο συνέδριο αυτόν που χθες μας έβριζε και έκανε το δύσκολο;», αναρωτήθηκε παραδοσιακό μέλος του Κινήματος, μόλις διάβασε το όνομα του Μαν. Κίτσου στο ψηφοδέλτιο. Τον εκνεύρισε τόσο η συμμετοχή, που ούτε καν πλησίασε στην κάλπη. Σηκώθηκε κι έφυγε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ