22.2.2017 13:24

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε;

• ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΓΔΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ – ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Η πρώτη νύξη έγινε από τη Β. Ποταμούση. Φημίζεται για την καλή σχέση της με το Στ. Κάρμαντζη κι ήταν εκείνη που μετέφερε την άποψη ότι οι τρεις αντιδήμαρχοι δεν ξιφούλκησαν τυχαία κατά της πρότασης για το 18 στη Λαϊκή Συνέλευση του Πιτυούς, προκλήθηκαν από την τοποθέτηση Μυλωνάδη.

Καταλυτικά λειτούργησε το δεύτερο, χθεσινό τηλεφώνημα του Στρ. Γδύση. Ο αντιδήμαρχος εξήγησε στο Στ. Κάρμαντζη ότι κακώς του μεταφέρθηκε πως ο Δήμος δεν ήταν ενήμερος για την πρόταση. Την γνώριζε, διαφώνησε όμως και δεν το έκρυψε.

«Ουδέποτε αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της Περιφέρειας να συμμετέχει στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Αντιθέτως, τονίσαμε ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η ενεργή ανάμειξη κάθε φορέα της Χιακής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Όλα τα παραπάνω ξεκαθαρίστηκαν και σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον κ. Κάρματζη, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα», περιγράφει το δημοτικό ανακοινωθέν την επιχείρηση να αντιστραφεί η κατάσταση. Υπογράφεται από τους αντιδημάρχους Στρ. Γδύση, Ματθ. Φαφαλιό και Β. Ποταμούση. 

Η Διαπαραταξιακή

Ο Δήμος δεν συζητά για νέα δομή. Ζητά, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, να καταργηθεί και η Σούδα και θεωρεί ότι η διατήρηση της ΒΙΑΛ ως μόνης δομής με μεγαλύτερη ασφάλεια είναι υπεραρκετή επί του παρόντος.

Ήδη μια πρώτη συνεδρίαση πραγματοποίησε η Διαπαραταξιακή. Σ’ αυτήν αποφασίστηκε να καλούνται επίσημα αναγνωρισμένοι φορείς, με καταστατικό, οργανώθηκε μια πρώτη επίσκεψη στη ΒΙΑΛ κι επισημάνθηκε ότι οι ατομικές θέσεις θα καταγράφονται και δεν θα ομογενοποιούνται ως πλειοψηφικές γνωμοδοτικές απόψεις. Υπό σκέψη είναι ήδη μια πρώτη επαφή και με τον αντιπεριφερειάρχη και κάπου εκεί επικρατεί η ψευδαίσθηση ότι θα λειανθεί η υπόθεση των διαφορών που ενέκυψαν.

Η ουτοπία

Για να ‘μαστε όμως σοβαροί. Την προσφυγική αφορμή μπορεί να την εξάλειψε η παρέμβαση του Στρ. Γδύση. Πολύ σύντομα θα βρεθούν άλλες τόσες, όσο δεν καταβάλλεται ειλικρινείς προσπάθεια συνεργασίας. Ο αντιπεριφερειάρχης δεν κρύβει ότι καλοβλέπει σε δυο χρόνια από τώρα το Δήμο κι οι δημοτικοί παράγοντες πως δεν ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία τους με αυτή του Κάρμαντζη. Το έργο το ζούμε σε επανάληψη, δεν είναι η πρώτη φορά. Απλά είναι ουτοπία να πιστεύουν οι αντιδήμαρχοι πως όλα καλά κι όλα ωραία με την Περιφέρεια, όσο οι γεννεσιουργές αιτίες της κρίσης ζουν και βασιλεύουν.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ