29.11.2012 9:38

Τα Μεστά κι οι Κωστήδες

Ανέκαθεν διατηρούσα τις ενστάσεις μου για την αποτελεσματικότητα του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τις επέτεινε η τελευταία ερώτηση του Κ. Τριαντάφυλλου για το λιμένα Μεστών και οι απαντήσεις που έλαβε. Ο βουλευτής πέρασε από τα Μεστά, έγινε αποδέκτης του προβληματισμού του χωριού για την πορεία του έργου κι η κινητικότητα που ανέπτυξε είχε ως αποτέλεσμα αφενός να ανακαλύψουμε ότι το έργο δεν έχει τελειώσει, αφετέρου να κάνει την Περιφερειακή Ενότητα να επισπεύσει τις ενέργειες της για την εναπομείνουσα απαλλοτρίωση των αναγκαίων χερσαίων χώρων.
 
Ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβε από τρία διαφορετικά υπουργεία – μεταξύ των οποίων και το Ναυτιλίας και Αιγαίου – κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές είναι για την πορεία του έργου. Όλοι συμφωνούν ότι συνιστά τη λιμενική προοπτική του νησιού, κανένας όμως δεν παίρνει την πρωτοβουλία να διευθετήσει τις εκκρεμότητες.

Κι ο μεν βουλευτής δημοσιοποιεί τις υπουργικές απαντήσεις περιχαρής, επειδή απλά τις έλαβε, ο δε υπουργός Ναυτιλίας απαντά για το λιμάνι Μεστών αποστασιοποιούμενος πλήρως από την άλλη του ιδιότητα, του βουλευτή Χίου. Αν έτσι οι κυβερνητικοί Κωστήδες θεωρούν ότι δίνουν λύση στο πρόβλημα, μάλλον ξεγελούν τους εαυτούς τους, όχι πάντως εμάς.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ