5.8.2014 16:52

Το σύστημα διοίκησης των «βορείων»

• ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ Ο ΜΕΛΛΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΤ. ΦΑΦΑΛΙΟΣ

Γιατί ορίστηκε ένας Βρονταδούσης «αφεντικό» των βορειοχώρων; Θα το σκέφτηκαν πολλοί όταν θα πληροφορήθηκαν την τοποθέτηση του Ματ. Φαφαλιού στη θέση του αντιδημάρχου βόρειας Χίου. Μόνο ο στενός κύκλος του γνωρίζει ότι από επιλογή ο Ματθαίος έγινε βορειοχωρούσης εδώ και κάμποσα χρόνια. Ερωτεύτηκε τα Λεπτόποδα, επισκεύασε ένα ετοιμόρροπο σπιτάκι που βρήκε εκεί και περνούσε στη γαλήνη τους το μισό χρόνο της συνταξιοδοτημένης ζωής του. Επομένως εικόνα για τον τόπο είχε ολοκληρωμένη.

Από την ώρα που ο Μαν. Βουρνούς του ανέθεσε προφορικά το ρόλο του γενικού προστάγματος για τη βόρεια Χίο, ο Ματθαίος άρχισε να … ταλαιπωρείται. Στην αρμοδιότητα του περιέρχονται ολόκληρες οι χωρικές ενότητες των Καρδαμύλων και της Αμανής και μέρος της Ομηρούπολης, εξαιρουμένων του Βροντάδου και των Καρυών.

Πρόφτασε να περάσει ήδη από Συκιάδα, Λαγκάδα, να κάνει τον κύκλο των Καρδαμύλων και τώρα βρίσκεται κάπου στα μισά του αντίστοιχου κύκλου της Αμανής. Συναντιέται με τους απερχόμενους αντιδημάρχους, ενημερώνεται για την υπαλληλική δύναμη της περιοχής, παίρνει μια πρώτη γεύση από τις άμεσες ανάγκες και καταρτίζει την πρόταση του για τον Μαν. Βουρνού. Ο δήμαρχος έχει δεσμευτεί για την παραχώρηση ενός ευέλικτου συνεργείου αντιμετώπισης τρεχουσών αναγκών της καθημερινότητας. Αν υλοποιήσει τη δέσμευση του, πάει καλά… Αν όχι, δύσκολα θα αποφύγει το … ζουρλομανδύα ο Ματθαίος.

Εκ περιτροπής έδρα

Το αγκάθι της έδρας θα ξεπεραστεί από το Ματθαίο με μοιρασιά της φυσικής παρουσίας του. Υπολογίζει ότι τις δυο πρώτες ώρες της μέρας θα βρίσκεται στο δημαρχείο Ομηρούπολης, για να υποδέχεται δημότες και συνεργάτες από τις Δημοτικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, και τις υπόλοιπες ώρες τις τρεις εργάσιμες μέρες στο δημαρχείο των Καρδαμύλων και τις δυο στο δημαρχείο της Βολισσού.

Ξέρει εκ των προτέρων ότι το κοντέρ του θα γράψει πολλά χιλιόμετρα. Ανάγκες μπορούν να παρουσιαστούν οπουδήποτε σε κάθε στιγμή. Είναι όμως αισιόδοξος. Πιστεύει ότι και εκείνος και η δημοτική αρχή θα τα καταφέρουν. Του το ευχόμαστε! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ