6.10.2014 16:35

Συσπείρωση, η μαγική λέξη διατήρησης της βουλευτικής έδρας για το ΠΑΣΟΚ

• ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

Η λογική λέει ότι στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν τις τελευταίες πράξεις του έργου «χαιρέτα την έδρα της Χίου που χάνεται». Η ανεμική διαφορά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, η φθορά του Κινήματος ως κυβερνητικός εταίρος και αντίστοιχα η ροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία προϊδεάζουν πως πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε βουλευτή με τη φίρμα ΠΑΣΟΚ από τη Χίο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Πρόκειται άραγε για τελειωμένη υπόθεση;
Την απάντηση δίνει η ανησυχία των ίδιων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δώσουμε τη μάχη για τη διεκδίκηση και της τελευταίας ψήφου», λένε, αποτυπώνοντας με σαφήνεια το φόβο τους ότι το χιακό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποδειχτεί … εφτάψυχο.
Δυο παράμετροι του δίνουν ελπίδες. Πρώτη η κατά κοινή ομολογία εξαιρετική παρουσία του Κ. Τριαντάφυλλου. Ο «μικρός» κινήθηκε με την εμπειρία … μαθουσάλα κοινοβουλευτικά, έχει βρει τον τρόπο να επιτελεί άψογα τα καθήκοντα του στη Βουλή, στους τομείς που του έχει αναθέσει το κόμμα του, ακόμα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τους άλλους διακρατικούς θεσμούς που μετέχει και ως εκ τούτου έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση των συναδέλφων του διακομματικά. Ένα μικρό πρόβλημα που αντιμετώπισε ως προς τη φυσική παρουσία του στη Χίο έδειξε εγκαίρως να το αντιλαμβάνεται και με τη βοήθεια του γραφείου του τελευταία να το ξεπερνά.
Αρκούν όλα αυτά για την επανεκλογή; Αναντίρρητα όχι. Το αν το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει βουλευτή στη Χίο και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα εξαρτηθεί καθοριστικά από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις και από έναν επιπλέον τοπικό παράγοντα.
Στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης έχασε τους δυο του πυλώνες σε Δήμο και Περιφέρεια, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι Λαμπρινούδης και Γανιάρης έχουν χάσει απότομα την αίγλη τους. Αυτοί κυρίως – κι άλλα στελέχη στη ναφθαλίνη – συνεχίζουν να έχουν σημαντική διαπροσωπική επιρροή σε πολύ κόσμο, μια αριθμητική που θα μπορούσε να μεταβάλλει το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων.
Η αλεπού των εκλογικών αναμετρήσεων, ο Πολύδωρος, το σκέφτηκε αστραπιαία. Ήταν η πρώτη του αντίδραση μετά τις χαμένες για εκείνον εκλογές. Τώρα φαίνεται να κατασταλάζει στην άποψη ότι θα ήταν λάθος προσωπικά για τον ίδιο να δώσει μια δεύτερη σύντομη εκλογική μάχη και να τοποθετεί τη συμμετοχή του μόνο αν το ενδεχόμενο των εκλογών χρονικά απομακρυνθεί.
Όπως και να ‘χει φυσικά, σε περίπτωση που ο Πολύδωρος, ο Γανιάρης ή άλλο μεγάλο όνομα … της ναφθαλίνης, αποφασίσει να στηρίξει το Κίνημα στην πιο δύσκολη του στιγμή, μετατρέπει σε ιδιαίτερα αμφίρροπη και την εκλογή βουλευτή. Εκεί θα κριθούν όλα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ