26.3.2015 17:39

Σύντροφοι, δεν πλησίασε η ώρα να κυβερνήσετε (και στη Χίο);

Ωραίες οι ενέργειες για να ξηλωθεί το «κλουβί της ντροπής», εξαιρετικές και οι βεγγέρες προβληματισμού στα πλαίσια της Νομαρχιακής Επιτροπής για τις συνέπειες που πιθανά θα έχει στον Παρθένη η ολοκλήρωση του 1ου τμήματος του περιφερειακού.

Ξέρετε όμως, υπάρχουν και τα αγκάθια… Στην περίπτωση που άμεσα δεν τα απομακρύνετε, ως κυβέρνηση πια, οι πληγές τους θα κακοφορμίσουν και θα έχουμε και έργα – κουφάρια επί δικών σας ημερών, βεβαίως – βεβαίως.

Ο Πολύδωρος το φωνάζει εγκαίρως. Οι πηγές χρηματοροής για τα εν εξελίξει μεγάλα έργα έχουν στερέψει και στο ένα μετά το άλλο οι ανάδοχοι σταματούν να εργάζονται. Το φράγμα στη θέση Κόρης Γεφύρι έπαψε να δουλεύεται, το ίδιο, κατά πληροφορίες, και το έργο του 1ου τμήματος του περιφερειακού. Τζάμπα η χαρά του Μαν. Βουρνού, δηλαδή…

Οι εργολάβοι καταθέτουν λογαριασμούς, το χρώμα του χρήματος δεν το αντικρίζουν και φοβούμενοι ότι στο τέλος από εργολάβοι θα μετονομαστούν σε … χορηγοί, κάνουν διακοπή εργασιών μέχρι να υπάρξουν νεότερα.

Για αυτά τα μείζονα ζητήματα, καθώς συν τοις άλλοις αντίπαλος είναι και ο χρόνος, με καταληκτική του ημερομηνία το τέλος του 2015, ιδιαίτερη ανησυχία δεν βλέπω στους τοπικούς κυβερνώντες, ήτοι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την κατά τα λοιπά συντρέχτρια στα πάντα Νομαρχιακή.

Αν καταφέρουμε να μην ολοκληρωθεί το φράγμα για 250.000 ευρώ, επειδή ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθαρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σάλιο, θα είναι ένα πανάκριβο αντίτιμο της πολιτικής του αλόγιστου τσαμπουκά που επί δυο μήνες τώρα εφαρμόζουμε. Στο κάτω – κάτω να δεχτούμε πως είναι δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να απλώνει το σχεδιασμό της. Να εφαρμόζει την πολιτική για την οποία προεκλογικά δεσμεύτηκε. Είναι συνάμα όμως και υποχρέωση των τοπικών εκφραστών της να εξασφαλίζουν πως εκκρεμότητες για τις οποίες το νησί πάσχισε δεκαετίες, δεν πρέπει να θυσιαστούν γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει 250.000 ευρώ για να συνεχιστεί το φράγμα ή να μείνει ανολοκλήρωτο το 1ο τμήμα του περιφερειακού. Σ’ αυτή την υποχρέωση αναμένουμε όλοι να βρουν τον τρόπο να ανταποκριθούν, χτυπώντας, αν απαιτείται, και τη γροθιά στο τραπέζι. Για τα υπόλοιπα θα έρθει η ώρα… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ