Παραπολιτικά

5/1/18 12:24

τελ. ενημ.: 5/1/18 12:24

Συνταξιούχος … συνδικαλιστής

Δυο δεκαετίες συμπληρώνω αισίως στο δύσμοιρο επάγγελμα και διαβάζοντας την πρόσκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού για την ετήσια γιορτή της στη Χίο στις 21 του Γενάρη, με πήγε η μνήμη στο ξεκίνημα. Διαπιστευμένος συντάκτης ενός περιοδικού από τον Πειραιά στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αντιμετώπιζα με δέος τα τότε συνδικαλιστικά «τέρατα» της εποχής. Σάββας Τσιμπόγλου στην ΠΕΜΕΝ και Αντ. Νταλακογιώργος στην ΠΕΝΕΝ.

Είκοσι χρόνια μετά, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο κ. Σάββας τιμονιέρης ακόμα στην ΠΕΜΕΝ, υποθέτω θα συνταξιοδοτηθεί κάποτε με αποκλειστικά ένσημα συνδικαλισμού.

Ποια η θέση του έλληνα μηχανικού στη διάρκεια αυτών των δυο δεκαετιών; Βελτιώθηκε; Δεν νομίζω να το ασπάζεται κανείς. Θα μπορούσε το συνδικαλιστικό τους όργανο να είχε πετύχει κάτι καλύτερο με μια άλλη ηγεσία; Υποθετικό το ερώτημα, δύσκολα επιδέχεται καταφατικής απάντησης. Με την ίδια δυσκολία πάντως δίνεται και αρνητική απάντηση, υπό την έννοια ότι σε κανέναν άλλο δεν δόθηκε η ευκαιρία της δοκιμής. Επέλεξαν οι μηχανικοί μας να στείλουν τον κ. Σάββα στη σύνταξη με σχεδόν λευκές τις σελίδες του ναυτικού φυλλαδίου του… 

Σχόλια άρθρου: 0