21.7.2015 18:37

Συνεργασία για το πρόγραμμα επισιτισμού

Όταν, σήμερα, άλλοι νησιωτικοί Δήμοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, ο Δήμος Χίου έχει ήδη προλειάνει το έδαφος για να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα επισιτισμού των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παρά το γεγονός ότι, η κεντρική Πολιτεία δεν ανοίγει εύκολα τα ...χαρτιά της και αφήνει στην άγνοια τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για το τι θα πράξει και με ποιο τρόπο, εμφανιζόμενη ξαφνικά και ζητώντας απαντήσεις μέσα σε 24 ώρες, εδώ στη Χίο υπάρχει ένας μπούσουλας για την εφαρμογή του επισιτιστικού
 προγράμματος του Υπουργείου. Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, από τον προηγούμενο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έχει καλέσει τέσσερις φορές τους ενδιαφερόμενους φορείς να μοιραστούν το βάρος της υλοποίησης. Μόνοι τους και δίχως καμία βοήθεια, στηριζόμενοι σε εθελοντές. Ωστόσο, ο Γιώργης κατόρθωσε να υπάρξει συνεργασία των τοπικών φορέων και να υποβληθεί μια ενιαία πρόταση από τη Χίο, γνωρίζοντας την ρητή επιταγή του Υπουργείου ότι «θα εγκριθεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ πρόταση σε κάθε Νομό, ανεξάρτητα απο το πόσες θα κατατεθούν».
 Αντίθετα, στη γειτονική Μυτιλήνη κατατέθηκαν δυο, Περιφέρειας και Δήμου και έτσι ένας απο τους δυο τους θα μείνει απέξω, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις περαιτέρω σχέσεις τους. Θα μπορούσαν και οι τοπικοί φορείς της Μυτιλήνης να έλθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους και να καταθέσουν μια ενιαία πρόταση, δεδομένης της εγκρίσεώς της. Αντίθετα, στη Χίο, πρυτάνευσε η λογική και υπήρξε συνεργασία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ