21.7.2015 18:37

Συνεργασία για το πρόγραμμα επισιτισμού

Όταν, σήμερα, άλλοι νησιωτικοί Δήμοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, ο Δήμος Χίου έχει ήδη προλειάνει το έδαφος για να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα επισιτισμού των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παρά το γεγονός ότι, η κεντρική Πολιτεία δεν ανοίγει εύκολα τα ...χαρτιά της και αφήνει στην άγνοια τους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για το τι θα πράξει και με ποιο τρόπο, εμφανιζόμενη ξαφνικά και ζητώντας απαντήσεις μέσα σε 24 ώρες, εδώ στη Χίο υπάρχει ένας μπούσουλας για την εφαρμογή του επισιτιστικού
 προγράμματος του Υπουργείου. Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος, από τον προηγούμενο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα έχει καλέσει τέσσερις φορές τους ενδιαφερόμενους φορείς να μοιραστούν το βάρος της υλοποίησης. Μόνοι τους και δίχως καμία βοήθεια, στηριζόμενοι σε εθελοντές. Ωστόσο, ο Γιώργης κατόρθωσε να υπάρξει συνεργασία των τοπικών φορέων και να υποβληθεί μια ενιαία πρόταση από τη Χίο, γνωρίζοντας την ρητή επιταγή του Υπουργείου ότι «θα εγκριθεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ πρόταση σε κάθε Νομό, ανεξάρτητα απο το πόσες θα κατατεθούν».
 Αντίθετα, στη γειτονική Μυτιλήνη κατατέθηκαν δυο, Περιφέρειας και Δήμου και έτσι ένας απο τους δυο τους θα μείνει απέξω, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις περαιτέρω σχέσεις τους. Θα μπορούσαν και οι τοπικοί φορείς της Μυτιλήνης να έλθουν σε συνεννόηση μεταξύ τους και να καταθέσουν μια ενιαία πρόταση, δεδομένης της εγκρίσεώς της. Αντίθετα, στη Χίο, πρυτάνευσε η λογική και υπήρξε συνεργασία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ