30.6.2014 19:23

Συμπεράσματα από μια πρώτη δημόσια εμφάνιση Βουρνού

Πέμπτη απόγευμα ο νέος δήμαρχος Χίου παρακολούθησε συνάντηση επαγγελματιών του τουρισμού της Βολίσσού. Πνιγμένοι στα αδιέξοδα τους συναντήθηκαν τέλος του Ιούνη για να δουν πως μπορούν να αποτρέψουν και η θερινή περίοδος να πάει στράφι, γιατί για τη χειμερινή ας μην μιλάμε καλύτερα…

Ο Μαν. Βουρνούς παρακολούθησε με μεγάλη υπομονή μια χωρίς ειρμό συζήτηση, που συνεπακόλουθα είχε και περιορισμένο αποτέλεσμα. Να, η υπομονή φαίνεται το μεγαλύτερο από τα προσόντα του.

Ήρθε στη Βολισσό χωρίς παρατρεχάμενους, πιθανά οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητο του, κάθισε δίπλα στους επαγγελματίες, ούτε καν δίπλα στους εκπροσώπους του συνδυασμού του. Εξέπεμπε σεμνότητα και νηφαλιότητα, του έλειπε όμως εμφανέστατα η επιβολή του δημαρχιακού αξιώματος, για αυτό και σε κάποιες στιγμές την ώρα που παρενέβη στη συζήτηση διακόπτονταν από συζητήσεις μεταξύ των επαγγελματιών.

Έχει λόγο ασυνήθιστο. Διαθέτει την παρρησία να δηλώσει ανενημέρωτος, μη γνώστης κάποιων θεμάτων, να αποφύγει εν γένει τον ξερολισμό. Στοιχείο που κερδίζει το συνομιλητή του. Ξέρει να ακούει, άλλο σημαντικό προσόν.

Κόβει όμως πρόωρα και τον αέρα των παράλογων φιλοδοξιών. Εκτίμησε ότι κάθε χρόνος που θα περνά η οικονομική κατάσταση του Δήμου θα γίνεται πιο αδύνατη για να καλύψει απαιτήσεις. Ήταν ταυτόχρονα πραγματιστής όταν έκανε στοχοθεσία. «Θα ξεκινήσουμε άμεσα ενέργειες διαμόρφωσης της τουριστικής φυσιογνωμίας του νησιού. Τα πρώτα αποτελέσματα όμως δεν θα τα περιμένετε ούτε καν το 2015. Ίσως μέρος τους αρχίσει να φαίνεται το καλοκαίρι του ‘16», ανέφερε σε ακροατήριο επαγγελματιών που καίγονται να δουν ρευστό στην τσέπη τους … χθες. Δεν τον πήραν με τις πέτρες ούτε όταν τους μίλησε για την ατομική ή κλαδική ευθύνη. Κάλεσε τους επαγγελματίες, πέρα από τις δημοτικές ενέργειες που θα αναληφθούν, να ενεργήσουν και αυτόνομα, ενισχύοντας τις δημοτικές πρωτοβουλίες.

Συμπερασματικά ο Μαν. Βουρνούς τολμά ένα ασυνήθιστο, πιο τεχνοκρατικό ύφος στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Χρειάζεται όμως τόνωση και το πολιτικό του, για να υπάρχει ο φόβος που θα φυλάξει τα έρημα. Δεν είναι βέβαιο ότι μια τόσο δραστική αλλαγή είναι σε θέση να την αφομοιώσει άμεσα η κοινωνία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ