30.1.2015 19:00

Σύμβουλοι και καθαρίστριες

Δεν είναι ανάγκη να σπάσουμε το κεφάλι μας. Ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ο star του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σκεπάζει με το ταπεραμέντο του τα πάντα.

Ο άξονας στοχοθεσίας του, για έναν ελληνικό «λιτό αλλά υπερήφανο βίο», δύσκολα μπορεί να απορριφθεί από τους εχέφρονες. Ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε το σύγχρονο greek dream που πρέπει να μας συνοδεύει. Εκείνη την πινελιά λαϊκισμού να μην έβαζε…

Θα επαναπροσλάβει, μας είπε, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Το έχει διατάξει άλλωστε και ο Άρειος Πάγος. Οικονομολόγος γαρ, ξέρει ότι κάθε ενέργεια έχει και το ανάλογο κόστος. Για να εξοικονομηθούν οι πόροι θα καταργήσει τις στρατιές των κομματικών συμβούλων, εννοώντας τους ειδικούς συνεργάτες των υπουργών και των γραμματέων. Και για να μην βρεθεί να του θυμίσει κανείς ότι κι εκείνος μας συστήθηκε κάποτε σαν τέτοιος, ως σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρέου, άρχισε να εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο υπηρεσιακό στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου. Έσπασαν τις παλάμες τους από το χειροκρότημα οι παριστάμενοι.

Εύχομαι ειλικρινά στο νέο υπουργό να του πάνε όλα κατ’ ευχήν. Να προσλάβει τις καθαρίστριες, να εξοικονομήσει πόρους απ’ τους κομματικοδίαιτους συμβούλους και να αναδείξει το κρυμμένο ταλέντο των υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών. Φοβάμαι, βέβαια, ότι ένας απ’ τους κρίκους θα σπάσει, με πιο πιθανό τον τελευταίο. Οπότε ο κ. Βαρουφάκης θα αντιληφθεί πως σοβαρή δουλειά στο σημερινό Δημόσιο, χωρίς μετάγγιση γνώσης από τον ιδιωτικό τομέα, γίνεται μεν, υπό την προϋπόθεση δε ότι θα αφορά Δημόσιο τομέα εκτός Ελλάδος… 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ