29.5.2013 16:12

Συμβολικό βήμα

Είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι ο νομός θα ξεκολλήσει από τη μία «γαλάζια σημαία» κι αυτή σε ιδιωτική πλαζ. Στόχος επιτεύχθη για τον αντιδήμαρχο Χίου, ο οποίος στο κάτω – κάτω δεν είχε καμία ανάλογη αρμοδιότητα. Κρίνοντας όμως αιτιολογημένη την ετήσια γκρίνια, συνοδευτική της δημοσιοποίησης του καταλόγου, πήρε την πρωτοβουλία και πέτυχε, σε πρώτη φάση, την ένταξη δυο δημοτικών παραλιών σ’ αυτόν. Ας ελπίσουμε να έπεται συνέχεια.

Και τώρα η προσγείωση. Δεν συνεπάγεται ότι ο τριπλασιασμός (sic) των «γαλάζιων σημαιών» θα τριπλασιάσει και τις προβλέψεις της τουριστικής αύξησης. Σε επίπεδο συμβολισμού και μόνο έχει σημασία η έπαρση μιας «γαλάζιας σημαίας». Η επιμονή του Στεφάνου σ’ αυτή έρχεται όμως ως μια επίσης ισχυρή συμβολική κίνηση ότι σταδιακά οι αιρετοί μας κατανοούν πως πρέπει να προσεγγίζουν διαφορετικά τον τουρισμό, καθώς πρόκειται για προϊόν με τους δικούς του όρους και κανόνες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ