15.4.2014 18:00

Στροφή στρατηγικής επί τω σκληρότερω

• ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΜΑΝ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ

Την ήπια τακτική αντιπαράθεσης με τη δημοτική αρχή εγκαταλείπει σταδιακά η «Πρωτοβουλία για τη Χίο». Το πρώτο δίμηνο εμφάνισης της στο προσκήνιο η δημοτική παράταξη και κυρίως ο επικεφαλής της Μαν. Βουρνούς είχε επιλέξει την αντιπαραβολή με το αντίπαλο δέος αυτοτελώς μέσω της κατάθεσης της δικής τους πρότασης. Από τις τοποθετήσεις τους απουσίαζαν σε μεγάλο βαθμό αναφορές στο συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» και τον Πολ. Λαμπρινούδη προσωπικά.

Τις τελευταίες ημέρες, με εκκίνηση τη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο «π» στην Καλλιμασιά, έγινε εμφανής η στροφή στην επικοινωνιακή ρητορική του Μαν. Βουρνού. Με προσωπικές αναφορές στο δήμαρχο και ακόμα περισσότερες για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» κρίνει προφανώς ότι ήρθε η στιγμή της πιο έντονης αντιπαράθεσης. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και με πιο επίσημο τρόπο η «Πρωτοβουλία» στην  πιο πρόσφατη ανακοίνωση του συνδυασμού για τα οικονομικά του Δήμου. Με φράσεις όπως «οικονομικό θαύμα» ή «οι έμπειροι της Αυτοδιοίκησης» επιχειρείται να αποδομηθούν δυο βασικά στοιχεία του προεκλογικού άξονα Λαμπρινούδη. Η οικονομική σταθερότητα του Δήμου και η εμπειρία του στη διοίκηση.

Θα επισημανθούν

Ενδεχόμενα στο στόχαστρο της «Πρωτοβουλίας» να βρεθούν και οι πρόσφατες «μεταγραφές» Λαμπρινούδη. Στη σκέψη του επικοινωνιακού επιτελείου της εξετάζεται ως ενδεχόμενο η αποκαθήλωση στα μάτια των ψηφοφόρων όσων από τους … νεοαφιχθέντες υποψηφίους άλλα έλεγαν χθες κι άλλα λένε τώρα για το συνδυασμό της δημοτικής αρχής και το δήμαρχο προσωπικά. Μια τέτοια προσπάθεια θα αναδεικνύει την ασυνέπεια λόγων και έργων των προσώπων που ενισχύουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής, αν και το ενδεχόμενο αυτό είναι απλώς υπό συζήτηση, καθώς υπάρχουν κι εκείνοι που δεν συντάσσονται με την επιλογή της «μαύρης διαφήμισης». 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ