4.1.2017 11:42

Στον ένα Θεό, το Θεό του ανθρώπου

Πρωτοχρονιάτικο πρωινό στο Μητροπολιτικό Ναό. Οι στρατιώτες παραταγμένοι για την υποδοχή των επισήμων στην Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία. Στην είσοδο της Μητροπόλεως αφημένα τρία ταλαιπωρημένα από τη χρήση ζεύγη παπουτσιών. Τριγύρω δεν υπάρχει ένδειξη επαιτείας.

 

Στο εσωτερικό του Ναού γραβάτες, ημίπαλτα και επίσημοι, πολλοί επίσημοι. Τα φθαρμένα παπούτσια παρέμεναν ως απορία.

Ο Σεβασμιώτατος μοιράζει το αντίδωρο, οι πιστοί στριμώχνονται στην ουρά ποιος θα πρωτοπάρει και τρεις μελαμψές ανθρώπινες φιγούρες είναι βιδωμένες στα στασίδια τους. Κοιτώντας τα πόδια τους διαπιστώνω ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ασυνόδευτων παπουτσιών.

Τρεις μετανάστες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς θέλησαν να προσευχηθούν στο Θεό. Μικρή σημασία έχει αν είναι ο Θεός ο δικός μας ή ο Θεός ο δικός τους. Αν κρίνω από τη συνήθεια να αφήνει κανείς τα υποδήματα έξω από τον ιερό χώρο, περισσότερο ταιριάζει σε συμπεριφορά άλλου θρησκευτικού δόγματος.

Μικρή σημασία έχει, είπαμε. Δεν κατάλαβαν το λόγο του Θεού, εδώ έχει πάψει να τον καταλαβαίνει σχεδόν ολόκληρη η χώρα. Έχουν όμως έντονη την ανάγκη να βρεθούν σε έναν ιερό χώρο, να αναπέμψουν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή στον Ύψιστο.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές ενός αναμενόμενου σκληρού χρόνου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ