Παραπολιτικά

16/5/12 10:44

τελ. ενημ.: 16/5/12 10:44

Στο παρά πέντε χάθηκε η έδρα

Αυτό που ίσως δεν το πήραν μυρωδιά πολλοί ήταν ότι όλο το βράδυ των εκλογών η δεύτερη έδρα, αυτή που κατέκτησε τελικά ο Κ. Τριαντάφυλλος, ήταν διεκδικήσιμη. Κάποιοι επιμένουν ότι «έπαιζε» μέχρι και την επομένη των εκλογών. Τοπικά διέρρεε ότι, αν χαθεί για το ΠΑΣΟΚ, θα κατέληγε στο ΣΥΡΙΖΑ και το Μικέ Κριμιζή. Λάθος εκτίμηση. Θα κατέληγε στη ΔΗΜ.ΑΡ., αν ληφθεί υπόψη ότι εδώ κατέγραψε το μεγαλύτερο πανελλαδικά ποσοστό της. Και με τι συνθήκες…
Έχοντας στο ψηφοδέλτιο της τρεις «λεγεωνάριους», χιώτες της Αθήνας δηλαδή, που έσκασαν μύτη στο νησί μας την τελευταία ώρα. Με μόνο το Στ. Ζουμίδη να δίνει στο πρώτο μισό της προεκλογικής περιόδου τη μάχη, εκείνος και η αδιαμφισβήτητη αξιοπρέπεια του.
Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας; Η ποιότητα του ψηφοδελτίου. Η απουσία ακραίων φωνών μέσα σ’ αυτό, η εναλλακτική αριστερή πρόταση, που δεν δίστασε να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του αεροδρομίου ή την υπό προϋποθέσεις επένδυση των ανεμογεννητριών. Συν το γεγονός ότι βρέθηκαν 1.000 ασταύρωτα ψηφοδέλτια, ένδειξη ότι οι ψηφοφόροι ενίσχυσαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. για τις εν γένει πολιτικές θέσεις της κι ας μην ήξεραν τους υποψηφίους της. 

Σχόλια άρθρου: 0