12.3.2015 17:05

Στο αδύνατο σημείο της

Καιρό τώρα η «Χιακή Συμπολιτεία» προετοιμάζονταν για την κριτική της στη δημοτική αρχή. Επόμενο ήταν να είναι εύστοχη και με πολλές παράλληλες στοχεύσεις.

Αρχικά ο συνδυασμός της Ερμ. Φρεζούλη εντοπίζει το εμφανές αδύνατο σημείο της δημοτικής αρχής. Την έλλειψη σχεδίου και προγράμματος. Δεν είναι ψέμα. Η «Πρωτοβουλία» δεν πρόφτασε προεκλογικά να διαμορφώσει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η συμμετοχή στις τάξεις της ανθρώπων από διαφορετικές αφετηρίες στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε έναν άξονα αξιών, γενικής φύσεως. Στη συνέχεια η απροσδόκητη επικράτηση την έριξε απότομα στα βαθιά, με αποτέλεσμα συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα να μην προφτάσει να διαμορφώσει. Αυτό διακρίνεται ακόμα και στις μέρες μας, ακόμα και από όσους δεν διαθέτουν την εμπειρία. Ως προς αυτό η «Χιακή Συμπολιτεία» υπερείχε προεκλογικά, αφιέρωσε υπέρμετρα περισσότερο χρόνο στη διατύπωση προγραμματικών θέσεων και σήμερα διαθέτει ένα ανάλογο … οπλοστάσιο.

Βασική επισήμανση της επομένως είναι το δικό της σημείο υπεροχής, έναντι της αδυναμίας του αντιπάλου. Επιχειρεί όμως εύστοχα να υποτιμήσει και μια δική της αδυναμία. Τον κίνδυνο ταύτισης με την κυβερνητική εξουσία. Για να τον αποβάλλει προτρέπει τη δημοτική αρχή να είναι ακόμα πιο διεκδικητική έναντι της κυβέρνησης. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να φανεί η αντίδραση της, όταν πραγματικά παρουσιαστεί η στιγμή που ο Βουρνούς θα διεκδικεί και η κυβέρνηση δεν θα ανταποκρίνεται. Τότε θα τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή της η «Χιακή Συμπολιτεία» και μάλλον δεν έχει λόγους να βιάζεται για αυτό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ