24.3.2015 18:02

Στις ράγες της συμφωνίας

Τη δοκιμαστική περίοδο της ταραγμένης σχέσης τους διάγουν το διάστημα αυτό Χρ. Καλογήρου και Στ. Κάρμαντζης. Μετά τη συμφωνία κορυφής της Χίου περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στην εμπιστοσύνη να επιβληθεί ανάμεσα τους, αμφότεροι χωρίς να δηλητηριάζουν με πράξεις ή παραλείψεις τους το κοινό τους έργο.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε μάλιστα ότι έχει αναπτυχθεί ήδη κι ένα αρχικό στάδιο απευθείας επικοινωνίας. Δυο φορές ενδιαμέσως ο Στ. Κάρμαντζης πήρε την πρωτοβουλία επικοινωνίας και έφερε αποτέλεσμα. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Χίου πήρε πολύ ζεστά τις εξελίξεις κι άρχισε να καταρτίζει προτάσεις για το νησί, τις οποίες νωρίτερα θέτει σε διαβούλευση μεταξύ των μελών του συνδυασμού του, πριν καταλήξουν στους αρμόδιους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Αυτό το μοντέλο, η Χίος να καθαρίζει τους άξονες για τα φλέγοντα ζητήματα που την απασχολούν και στη συνέχεια η διαχείριση τους να γίνεται σε στενή συνεργασία με τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, αναδεικνύει από μόνο του και την ουσία της οριζόντιας διοίκησης, επισημαίνουν στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Προσθέτουν μάλιστα πως η απόδοση στην Περιφερειακή Ενότητα ουσιαστικού λόγου έχει ενθαρρύνει και το φιλότιμο των υπαλλήλων, που έπαψαν πια να νοιώθουν παραγκωνισμένοι. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ