19.6.2013 16:48

Σταθεροποιείται

Η φαινομενική αποτροπή των πρόωρων εκλογών σταθεροποιεί, κατά κάποιο τρόπο, και το ατομικό πλάνο σχεδιασμού του Στ. Κάρμαντζη. Αν έπεφτε η κυβέρνηση οι εκλογές θα γίνονταν με λίστα και, λογικά, εκεί η πρωτοκαθεδρία στο χιακό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα δίνονταν από τον Αν. Σαμαρά στον Κ. Μουσουρούλη. Αν περάσουν ακόμα κάποιοι μήνες, ο λόγος στερείται απ’ τους πολιτικούς αρχηγούς και μεταβιβάζεται στον ψηφοφόρο.

Ο πολιτευτής ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει πολιτικά ενεργός. Στην περίπτωση βέβαια μιας νέας, με λίστα, θητείας Μουσουρούλη, υποχρεώνονταν να εξετάσει εναλλακτικά σχέδια πολιτικής επιβίωσης κι αυτά δεν ήταν άλλα από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, προγραμματισμένες για το 2014. Αυτός ήταν ο πιο κοντινός χρονολογικά σταθμός. Μια προσπάθεια δύσκολη, καθώς προϋποθέτει ευρείες συσπειρώσεις πρωτίστως με συνολική αποδοχή από το χώρο σου και δευτερευόντως από τα υπόλοιπα πολιτικά οικόπεδα.

Όσο το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κάρμαντζη σε εθνικό ψηφοδέλτιο με σταυρό ενισχύεται, τόσο αποδυναμώνεται το παράλληλο ενδεχόμενο ενασχόλησης του με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ