19.6.2013 16:48

Σταθεροποιείται

Η φαινομενική αποτροπή των πρόωρων εκλογών σταθεροποιεί, κατά κάποιο τρόπο, και το ατομικό πλάνο σχεδιασμού του Στ. Κάρμαντζη. Αν έπεφτε η κυβέρνηση οι εκλογές θα γίνονταν με λίστα και, λογικά, εκεί η πρωτοκαθεδρία στο χιακό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα δίνονταν από τον Αν. Σαμαρά στον Κ. Μουσουρούλη. Αν περάσουν ακόμα κάποιοι μήνες, ο λόγος στερείται απ’ τους πολιτικούς αρχηγούς και μεταβιβάζεται στον ψηφοφόρο.

Ο πολιτευτής ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία του να παραμείνει πολιτικά ενεργός. Στην περίπτωση βέβαια μιας νέας, με λίστα, θητείας Μουσουρούλη, υποχρεώνονταν να εξετάσει εναλλακτικά σχέδια πολιτικής επιβίωσης κι αυτά δεν ήταν άλλα από τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, προγραμματισμένες για το 2014. Αυτός ήταν ο πιο κοντινός χρονολογικά σταθμός. Μια προσπάθεια δύσκολη, καθώς προϋποθέτει ευρείες συσπειρώσεις πρωτίστως με συνολική αποδοχή από το χώρο σου και δευτερευόντως από τα υπόλοιπα πολιτικά οικόπεδα.

Όσο το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Κάρμαντζη σε εθνικό ψηφοδέλτιο με σταυρό ενισχύεται, τόσο αποδυναμώνεται το παράλληλο ενδεχόμενο ενασχόλησης του με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ