Παραπολιτικά

7/8/13 15:05

τελ. ενημ.: 7/8/13 15:05

Σπονδή στον αρρωστημένο τοπικισμό

Όσα οικονομικά μέτρα και να ληφθούν, όσο κι αν μισθοί και συντάξεις χειρουργηθούν με το νυστέρι, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Το αδηφάγο τέρας της σπατάλης παραμένει πανταχού παρόν, με διάφορες εμφανίσεις κατά καιρούς. Μια από αυτές ο τοπικισμός. Δεν λογαριάζει τη σπατάλη των πόρων, αρκεί να ικανοποιείται το τοπικό αίσθημα.

Το παράδειγμα των σχολείων Λαγκάδας –Συκιάδας χαρακτηριστικό. Βρίσκεται, λέει, η χρυσή τομή στην εκ περιτροπής λειτουργία, την οποία μέχρι χθες άκουγαν τα αυτιά μου το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να χαρακτηρίζει παράνομη και τώρα να ο ίδιος ο κ.Αριστείδης να διδάσκει τρόπους πώς το παράνομο θα μετατραπεί σε σύννομο.

Χρυσή τομή για τον άρρωστο τοπικισμό των περιοχών, γιατί η εξέλιξη αυτή φυσικά χιλιόμετρα απέχει από την ιδανική για τα παιδιά λύση. Για αυτά δεν είναι άλλη από το να οριστεί μια σταθερή σχολική έδρα, πάνω στην οποία μελλοντικά Πολιτεία και γονείς θα χτίσουν όλες τις βελτιωτικές κτιριακές εγκαταστάσεις προς όφελος των παιδιών και μόνο.

Τι λέω τώρα; Ξέρω πιο πολλά από το Σύλλογο Δασκάλων που επίσης συντάσσεται με την ορθότητα της εκ περιτροπής λειτουργίας ενός σχολείου; Πάλι καλά που δεν προτείνει να καθιερωθεί και για τα υπόλοιπα χωριά. Οποίος λαϊκισμός, όταν από πίσω ακολουθούν ψηφαλάκια που δεν πρέπει να δυσαρεστούνται…

Σχόλια άρθρου: 0