18.6.2015 15:49

Σπατάλη άφθονου χρόνου

Πολύ … μιλητό έπεφτε όλα τα προηγούμενα χρόνια στις διαδικασίες εκμίσθωσης δημοτικών χώρων κι ήρθε η κατάσταση να ξεχειλίσει τούτη την περίοδο. Μέγα θέμα προέκυψε στον Εμπορειό τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τους καταστηματάρχες έντονα να ερίζουν για τα προσβάσιμα τετραγωνικά στην παραλία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Κι ενώ το Λιμενικό Ταμείο είχε ορίσει τους κανόνες, επενέβησαν ο πρόεδρος του Πυργιού και ο αντιδήμαρχος Νότιας Χίου, ουσιαστικά υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς έπρεπε να επιστρέψει σε όσα ίσχυαν κατά το παρελθόν, επικαλούμενοι αντιδράσεις του κόσμου, ότι εμποδίζονται τα λεωφορεία ή ότι δεν υπάρχει πεζόδρομος που να επιτρέπει την πρόσβαση προς τα Μαύρα Βόλια.

Η διαμάχη απέκτησε διαστάσεις κι υποχρέωσε σε παρέμβαση δήμαρχο, αντιδημάρχους και έκανε σχεδόν όλη τη δημοτική εξουσία να εμπλέκεται. Κάπου μάλιστα ακούστηκε πως ο πρόεδρος του Πυργιού απείλησε με παραίτηση, αν δεν περάσει το δικό του και αν δεν ικανοποιηθεί το πυργούσικο … λαϊκό αίσθημα, επικαλούμενος ότι έχει στη διάθεση του άφθονες υπογραφές διαμαρτυρίας.

Η υπόθεση περιπλέκεται γύρω από τον συνήθη επαγγελματικό ανταγωνισμό. Ανοίγουν νέα μαγαζιά και υποχρεωτικά η ίδια πίτα μοιράζεται πια σε περισσότερα κομμάτια. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι κανόνες επιβάλλεται να είναι απαρέγκλιτοι για όλους και η κάθε επαγγελματική προσπάθεια να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της ισότητας. Σε τελική ανάλυση ας αποφασίσει η δημοτική αρχή ποιος έχει την ευθύνη επί των λιμενικών ζωνών. Είναι παράλογο να σπαταλά τόσες δυνάμεις σε τόσο ασήμαντες υποθέσεις…

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ