11.6.2014 18:50

Σκελετοί και στόχος

Η υπόθεση της ΔΕΥΑΧ και της οικονομικής … αμαρτίας της είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσων θα βρει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Τέτοιες υποθέσεις, με ουρά από το παρελθόν σε μεγάλο βάθος, θα ανασυρθούν πολλές στην επιφάνεια, αν αποφασίσει να σχηματίσει μια πλήρη και απόλυτα πραγματική εικόνα της συνολικής οικονομικής κατάστασης.
Στα 6,5 εκ. ευρώ της ΔΕΥΑΝΧ λύση θα δοθεί, δεν γίνεται διαφορετικά, από το ίδιο το κράτος, θέλοντας και μη. Εκεί που το κουπί θα πρέπει να το τραβήξει αυτοτελώς το ταμείο του Δήμου είναι στους υπόλοιπους … σκελετούς που θα πρέπει να βγουν από τις ντουλάπες.
Τεχνικές Εταιρείες, ΚΕΚ, ΕΤΑΧ και δεν συμμαζεύεται δεν χρεώνονται φυσικά ως κρίματα στην απερχόμενη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη, ουδέποτε όμως επιχειρήθηκε κιόλας να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθαρίσουν μια και καλή αυτές οι πληγές.
Πέραν αυτών, το αρχικό συμπέρασμα από τις πρώτες ενημερώσεις καθοδηγεί εκ του ασφαλούς ότι στον μόνο τομέα που μπορεί να αναδιαμορφωθεί άμεσα η δημοτική πολιτική, χωρίς τρελές απαιτήσεις δαπανών, είναι ο τουρισμός. Εκεί αναμένεται να πέσει το βάρος των ενεργειών, για να παρουσιαστεί απτό αποτέλεσμα από τον πρώτο κιόλας χρόνο παρουσίας της. Γιατί επίγνωση των δυσκολιών υπάρχει, υπάρχει όμως παράλληλα και επίγνωση της ανάγκης του κόσμου να τροφοδοτηθεί με ευχάριστες διαπιστώσεις για την αλλαγή στη φορά των πραγμάτων. Κι ο τουρισμός είναι το πεδίο όπου μπορούν να γίνουν πράγματα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ