30.1.2018 9:59

Σημασία δεν έχει που πας, αλλά τι λες

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, ο δήμαρχος έχει επιλέξει – αναφαίρετο δικαίωμα του – να εκφράζεται μέσα από όσους βλέπουν τη Χίο γη της επαγγελίας, μάθαμε κι εμείς ωστόσο ότι ταξιδεύει για Αυστρία, ομιλητής σε συνέδριο για το προσφυγικό.

Τριήμερη, μεταδόθηκε, θα είναι η εκεί παρουσία του, ένας … αυτοδιοικητικός αιώνας για όσους αντιλαμβάνονται από χρόνους στην Αυτοδιοίκηση. Να μην πάει, δηλαδή; Φυσικά και πρέπει να πηγαίνει, στην Αυστρία, στη Σουηδία, στο Βέλγιο, όπου απαιτείται. Η σκληρή μάχη για τον τελικό επηρεασμό των νησιών από το μεταναστευτικό θα κριθεί … εκτός έδρας, όχι στη σπατάλη δυνάμεων μεταξύ μας, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ο δήμαρχος – κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα – έχει πια ρόλο πολιτικό, εν απουσία κυβερνητικής πολιτικής για το θέμα. Είναι εκείνος, μαζί με τους άλλους 4 ομολόγους του, που θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους για το βάσιμο των διεκδικήσεων των νησιών.

Αν έχω ένα μικρό ενδοιασμό για τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού, είναι μόνο γιατί δεν είμαι βέβαιος ότι μεταφέρει τον σωστό τόνο διεκδίκησης. Δεν φτάνει να πηγαίνεις κάπου για να πετύχεις αποτέλεσμα, έχει μεγάλη σημασία και το τι λες…  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ