26.10.2013 17:38

Σενάριο κυβερνητικής μοιρασιάς του Αιγαίου;

Η σιωπή είναι χρυσός όταν οι σχεδιασμοί αφορούν εκλογικά σενάρια. Τούτο δε σημαίνει ότι αυτά δεν εξυφαίνονται. Ένα από αυτά θέλει τους κυβερνητικούς εταίρους να καταλήγουν σε συμφωνία κοινής στήριξης υποψηφίων στις Περιφέρειες και πιθανά μια – δυο διαφοροποιήσεις, περισσότερο για … το ξεμάτιασμα. Αν ο σχεδιασμός αυτό υλοποιηθεί, το Αιγαίο είναι βέβαιο ότι θα μπει στη μοιρασιά. Ο ένας το Βόρειο, ο άλλος το Νότιο. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα και οι δυο τους είναι «πράσινες». Γιακαλής στο Βόρειο, Μαχαιρίδης στο Νότιο. Ένας από τους δυο θα πρέπει να … θυσιαστεί από το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί να έχει την απαίτηση διατήρησης των κεκτημένων, καθώς έχουν μεταβληθεί πλήρως οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Στην περίπτωση της μοιρασιάς του Αιγαίου, οι πιθανότητες διατήρησης είναι υπέρ του Γιάννη Μαχαιρίδη, πιο συμπαθή στα «γαλάζια» εκλογικά ακροατήρια από το Νάσο. Οπότε χηρεύει η θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη για το Βόρειο, με τη Ν.Δ. να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόταση. Ως τώρα δε στριμώχνονται στην ουρά ποιος θα διεκδικήσει το ρόλο του υποψηφίου. Με εξαίρεση τη Χρ. Καλογήρου, άλλος δε φλερτάρει με την ιδέα. Λέτε να επιβεβαιωθούν τα πρόωρα σενάρια ή έχει ουρά ακόμη το … μακαρόνι;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ