Παραπολιτικά

11/1/18 10:47

τελ. ενημ.: 11/1/18 10:47

Σαν μια συνηθισμένη μέρα…

Έχω προ πολλού πάψει να τρέφω αυταπάτες. Ότι τάχατες η κοινωνία αντιλαμβάνεται τα κίνητρα της δημοσιογραφίας. Η κοινωνία ποτίζεται απ’ το πρωί ως το βράδυ το νερό της λησμονιάς, με το που δει τη φωτογραφία της συνοδευμένη από δυο καλές κουβέντες. Λησμονεί τα πάντα, τη χρησιμότητα του καθενός σε μια συνολική διαδρομή, τα πραγματικά κίνητρα που σπρώχνουν το δημοσιογραφικό χέρι για να αποτυπώσει όσα βλέπει.

Χθες στο Χαλκειός είχαμε, έπειτα από καιρό στη Χίο, ωμή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής για να παρεμποδιστεί η αντίδραση των κατοίκων του χωριού στα σχέδια επέκτασης της δυναμικής της ΒΙΑΛ. Πέρα από κάθε λογική και νομιμότητα, παρουσία μάλιστα εισαγγελικών αρχών, αποκλείστηκαν δημόσιοι δρόμοι, απαγορεύονταν η διέλευση πολιτών.

Τα δεδομένα αυτά δεν συγκίνησαν τα «δημοκρατικά» τοπικά Μέσα. Εδώ και μέρες τους ενοχλούσαν τα πασσαλάκια του Σκαπινάκη, ή χθες μιλούσαν για συνηθισμένες διενέξεις, στο ίδιο έργο θεατές…  Τα πάντα για ορισμένους συναδέλφους έμοιαζαν με μια συνηθισμένη ημέρα. Εκτός κι αν ήταν κι έχουμε εμείς παραφρονήσει…

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση