18.3.2015 17:12

Ρεσιτάλ Φυτούση σε δύο πράξεις

Πως και πως περιμένουν να ζητήσει το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο των παριστάμενων. Ξέρουν πως η φωνή της λογικής έχει τη μοναδική μαεστρία να λέει πικρές αλήθειες, σκορπίζοντας ταυτόχρονα πλούσιο γέλιο.

Δυο φορές «χτύπησε» στη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπεραρκετές για να … ανάψει το κέφι στην αίθουσα. Η πρώτη φορά ήταν όταν συζητήθηκε έργο της ΔΕΥΑΝΧ ύψους 116.000 ευρώ στον Παρθένη με αφορμή το 1ο τμήμα του περιφερειακού.

«Έλεος πια μ’ αυτό το αρχαίο γεφύρι! Όλο τουρίστες είναι πάνω του και το φωτογραφίζουν!», είπε ο Πιτυανός σύμβουλος, για να καταδείξει την υπερβολή που συνοδεύει ώρες – ώρες την κατά της ολοκλήρωσης του έργου επιχειρηματολογία.

Εκεί που κάπως ξέφυγε ήταν στη συζήτηση για το Βοτανικό Κήπο. «Φτιάξαμε ένα κήπο σε περιοχή που δεν έχει νερό και στο μάτι του βοριά. Μου θυμίζει τον κόμβο των Αυγωνύμων. Κάναμε τη μαλ… και τώρα βρίσκεται ένας ιδιώτης να τον πάρει, ενώ ούτε οι ίδιοι οι Νενητούσοι δεν έχουν πάει να τον δούνε, κι εμείς θα πούμε όχι;», έκανε την αίθουσα να σπαρταρά στα γέλια και να μη δίνει και τόση σημασία στο … γαλλικό του, καθώς μάλλον έχει κερδίσει το Αριστοφανικό δικαίωμα στην αθυροστομία. Κυρίως ο κ. Μιχάλης «τα παίρνει» με τις τοποθετήσεις της «Χιακής Συμπολιτείας», μα είναι τόσο γλαφυρές οι περιγραφές του, που ούτε οι δυο κυρίες δεν τον κακίζουν.

Τον πρότεινε για πρόεδρο  

Το στόμα του Μιχ. Φυτούση είχε επιχειρήσει να … ανοίξει νωρίτερα και ο Στ. Ζουμίδης. Το άλλο πειραχτήρι του Δημ. Συμβουλίου, εν γνώσει του ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η λατρεία του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ, μόλις ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος του Θεάτρου, πετάχτηκε και πρότεινε να τοποθετηθεί πρόεδρος του ο Φυτούσης.

Τότε ο κ. Μιχάλης μάλλον έκανε ότι δεν άκουσε και το προσπέρασε. Όταν όμως τέθηκε θέμα αν η στέγη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πρέπει να οριστεί καταμεσής του αστικού κέντρου, στην αίθουσα των κτιρίων της οδού Δημοκρατίας που προορίζονταν αρχικά για αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε τη δική του ερμηνεία. «Δεν ξέρετε ότι η τάση όλων των υπαλλήλων είναι οι Υπηρεσίες τους να βρίσκονται γύρω από το κέντρο;», αναρωτήθηκε, σε μια ακόμα πικρή αλήθεια που έβγαινε από το στόμα του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ