10.8.2017 11:46

Προσοχή στη διαχείριση

Σε Ομήρειο της νότιας Χίου έχει πετύχει να μετατρέπεται το Μουσείο Μαστίχας. Με τις ευλογίες του Π.Ι.Ο.Π. οι χώροι του φιλοξενούν πλήθος πολιτιστικών δράσεων, τώρα πια και χωρίς άμεση συνάρτηση με τη μαστίχα.

Για τις στεγασμένες εκδηλώσεις της χειμερινής περιόδου δεν υφίσταται θέμα. Η πληθυσμιακή κατιούσα και των νοτιοχώρων δεν υπερβαίνει τις δυνατότητες χωρητικότητας. Το πρόβλημα προκαλείται στις καλοκαιρινές δράσεις. Τα χωριά πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό τους και η ποιότητα των εκδηλώσεων συχνά μαγνητίζει επισκέπτες από την υπόλοιπη Χίο. Το ζήσαμε στη μουσική παράσταση του Λευτ. Βενιάδη, αναμένεται σε μεγαλύτερη κλίμακα στην αποψινή εκδήλωση με ομιλητή το Στ. Κριμιζή. Ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων του Μουσείου δεν μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει πάνω από 500 άτομα και η πίεση του κόσμου είναι πολλαπλάσια.

Η διαχείριση αυτής της λεπτής ισορροπίας είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας αξιοπιστίας του Μουσείου. Η διοίκηση του οφείλει να το αντιμετωπίσει άμεσα, είτε με τη σταδιακή πρόβλεψη διαμόρφωσης ενός μεγαλύτερου υπαίθριου χώρου, είτε με συγκεκριμένους όρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ