4.1.2019 11:52

Προσμονή της λύτρωσης

Τι το ήθελε να το εκστομίσει στο πρόσφατο Συνέδριο της Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι κατά τις 10 Ιανουαρίου θα ανακοινώσει ονόματα των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.; Έκτοτε οι παλμοί των … φερέλπιδων υποψηφίων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα κι όσο πλησιάζουμε προς την ανακοινωμένη ημερομηνία τόσο το άγχος πολλαπλασιάζεται.

Χωρίς να θέλω να τους απογοητεύσω, οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν την εμπειρία της αυτοσυντήρησης δυνάμεων. Τουτέστιν πολύ δύσκολα θα κάνουν το λάθος κάποιους (απροσδιόριστους) μήνες πριν τις εκλογές να ανακοινώσουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια. Θα το πράττουν με τη μέθοδο του τεμαχισμού. Μια φουρνιά την πρώτη δόση, για να υπάρχει και η ανάλογη συζήτηση, μια φουρνιά ενδιάμεσα κι εκεί, μόλις πια … φέξουν οι εκλογές, θα ανακοινώσουν την τελική μορφή του ψηφοδελτίου.

Κανένας και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ανισότητα του εσωκομματικού πολιτικού αγώνα. Αν δηλαδή ο ένας έχει στη διάθεση του δυο χρόνια να προετοιμάσει την υποψηφιότητα του κι ο άλλος μόλις 20 ημέρες.

Ο φόβος ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν και θα … διαρρεύσουν σε άλλα μικρότερα συγγενή ιδεολογικά κόμματα είναι πάντοτε υπαρκτός, παρά το γεγονός ότι το εκλογικό σύστημα στη Χίο δεν αφήνει σοβαρά περιθώρια εκλογής πέρα από το διπολικό σύστημα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ