22.5.2015 15:27

Προβληματίζει η απότομη πτώση της στάθμης του Κατράρη

Φόβοι ότι το φράγμα χάνει σημαντικές ποσότητες απ’ το νερό του ταμιευτήρα του έχουν αρχίσει να ζώνουν τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η πτώση της στάθμης του είναι αισθητή με το μάτι και δεν δικαιολογεί το μέγεθος της την περίοδο που διανύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά κλιμάκια του Δήμου μέσα στις επόμενες μέρες θα συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση του φράγματος, επιχειρώντας να καταλήξουν στο συμπέρασμα αν το έργο είναι προβληματικό, κάτι που φαίνεται για πρώτη φορά φέτος, όταν οι σημαντικές βροχοπτώσεις πέτυχαν να το γεμίσουν.

Εξίσου σημαντικό θέμα έχει προκύψει και με τη χρήση του δικτύου άρδευσης προκειμένου το νερό του να χρησιμοποιηθεί και να μην εξατμιστεί και πάει χαμένο. Το δίκτυο έχει τοποθετηθεί και είναι σε θέση να μεταφέρει το νερό. Θα πρέπει όμως να το παραλάβει διοικητικά η Περιφέρεια και με τη σειρά της να το παραδώσει προς χρήση στη ΔΕΥΑΝΧ. Ως τώρα οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καθυστερούν την παραλαβή, ισχυριζόμενες ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί η προσωρινή παραλαβή του, αν δεν κάνω λάθος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μόνο που απ’ τη λεχώνα ως τη μαμή, στο τέλος φοβάμαι ότι θα χαθεί το παιδί. Ή για την περίπτωση μας απ’ το Υπουργείο, την Περιφέρεια και τη ΔΕΥΝΧ, θα μείνουν στο τέλος απότιστα τα χωράφια και θα πάει χαμένο το δώρο Θεού της βροχής. Δεν ήρθε ο καιρός να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπηρεσίες;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ