24.4.2015 15:38

Προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της Ερμιόνης

Ωχ, άρχισαν τα όργανα της γκρίνιας στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και όταν εκεί αρχίζουν τα νταούλια πολύ δύσκολα σταματάνε. Τροφή στην εσωστρέφεια έδωσε η απόφαση της Χιακής Συμπολιτείας να συνταχθεί με την πρόταση της δημοτικής αρχής και ομόφωνα να ακολουθήσει τη γραμμή της ΚΕΔΕ για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ. Η Ερμ. Φρεζούλη ακροβατούσε επικίνδυνα στη σύντομη τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επέκρινε φυσικά για υποκρισία την Κεντρική Ένωση των Δήμων, ενθυμούμενη ότι ποτέ άλλοτε δεν αντιτάχθηκε σε μνημονιακούς για την Αυτοδιοίκηση νόμους, εν τέλει όμως υιοθέτησε και ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Η στάση του συνδυασμού μάλιστα βρέθηκε σε πλήρη αντιδιαστολή με την επίσημη θέση που εξέφρασε ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Φρ. Σέργης.

«Πως είναι δυνατόν», λένε, «η επιστημονική συνεργάτιδα του βουλευτή να αντιτίθεται σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες και μάλιστα τόσο μεγάλης σημασίας.»

Νοιώθουν τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η ίδια και ο συνδυασμός της μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, φοβούνται όμως ότι στο τέλος η επιχειρηματολογία θα αντιστραφεί και θα δέχονται κριτική τοπικά πως μέχρι και ο συνδυασμός που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας καταψηφίζει τις κυβερνητικές θέσεις.

Προαισθάνομαι ότι μόλις τώρα μπήκαμε στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο μιας μακράς συζήτησης για το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ