28.3.2016 14:29

Προαναγγελθείσα διαφοροποίηση

Τη συμφωνία της «κοινής γραμμής», η οποία προσφάτως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», έσπασε κιόλας η απόφαση διαφοροποίησης, δια της ψήφου τους για το θέμα του ΔΗΠΕΘΕ, των δυο Μιχάληδων του συνδυασμού, Φυτούση και Κοντούδη.

Οι δυο σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης συντάχθηκαν με την πρόταση της δημοτικής αρχής για λύση και εκκαθάριση του ΔΗΠΕΘΕ, ωστόσο η συγκεκριμένη τους διαφοροποίηση μάλλον δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερες συνέπειες υπό τη μορφή … κυρώσεων.

Ιστορικά ο Μιχ. Φυτούσης, ακόμα και στην περίοδο δημοτικής θητείας Λαμπρινούδη, ισχυρίζονταν ότι το Δημοτικό Θέατρο έχει δυσανάλογη προσφορά στον τόπο από όσα οικονομικά απορροφά κι ήταν ανέκαθεν της άποψης ότι πρέπει να κλείσει. Αμετακίνητος στην προσωπική του θέση και τώρα, υποχρεώθηκε να διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση του συνδυασμού του.

Απ’ την πλευρά του πάλι ο Μιχ. Κοντούδης, ο οποίος έζησε στην πράξη τα δεινά του ΔΗΠΕΘΕ από την παρουσία του στο διοικητικό του συμβούλιο, κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, να ζητηθεί μέσω ΚΕΔΕ νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να επιτρέπεται η χρηματοδότηση των ΔΗΠΕΘΕ για κάλυψη ζημιών. Όταν είδε ότι κανένας δεν της έδωσε ιδιαίτερη σημασία συνηγόρησε στην πρόταση της δημοτικής αρχής για λύση – εκκαθάριση, αναγνωρίζοντας πρακτικά ότι άλλη λύση στον ορίζοντα δεν υφίσταται.

Ωστόσο η διαφοροποίηση των δυο συμβούλων μάλλον δεν θα έχει επιπτώσεις για τη σχέση τους με το συνδυασμό, καθώς άπαντες τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης από τη στιγμή που την είχαν θεμελιώσει προγενέστερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ