10.9.2014 22:48

Προ του προβλήματος

• ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Είναι ωραία σαν σύλληψη η πρόθεση εμπλοκής στα κοινά, μετατρέπεται όμως σε πρόβλημα αν δεν έχεις εξασφαλίσει τον άρτον ημών τον επιούσιο.

Ουκ ολίγα από τα στελέχη της δημοτικής αρχής έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα η απασχόληση τους στο Δήμο να απαιτεί σχεδόν ολοκληρωτική 8ώρη παρουσία ή ακόμα και περισσότερο, οι αποδοχές όμως, σε σχέση με τις νέες ανελαστικές υποχρεώσεις,να είναι κατά πολύ λιγότερες όσων έβγαζαν απ’ το επάγγελμα τους.

Έτσι ακούγεται ότι αντιδήμαρχος ζητά να βρεθεί τρόπος να καλύπτεται και η ασφάλεια του, πρόεδρος σε οργανισμό να αυξηθούν κάπως παραπάνω τα έξοδα παράστασης γιατί δεν αρκούν να καλύψουν τον υπάλληλο που θα τον αναπληρώνει στο γραφείο ή άλλοι, κυρίως εκ των χωριών ορμώμενοι, να αναζητούν τρόπους να περιοριστούν τα έξοδα καθημερινής τους μετακίνησης.

Κάποιοι θα βιαστούν να πουν «όλοι οι ίδιοι είναι». Είναι ο εύκολος αφορισμός όσων έξω απ’ το χορό βρίσκονται. Η πενία όσων αποφασίζουν να ασχοληθούν με την Αυτοδιοίκηση είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει πιο σοβαρά την κοινωνία, αφού την κυβέρνηση δεν δείχνει να την αφορά.

Για τους … πάσχοντες της υπόθεσης πάντως ισχύει αυτό που λένε: δεν ήξερες, δεν ρώταγες; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ