14.2.2017 11:16

Πρεμιέρα με τρακ και φιλελεύθερες αρχές

Ως πρόσκληση και συνάμα μια ελπιδοφόρα πρόκληση χαρακτήρισε ο Νίκος Ατταλιώτης τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας. Ο ίδιος, με την ιδιότητα του νομικού, προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες στις επιχειρήσεις που κάθε έτος διακρίνονται.

Για το Νικόλα η συμμετοχή στην παρουσίαση του Βραβείου συνέπεσε ως πρεμιέρα μιας δημόσιας δικής του εμφάνισης, σε μια περίοδο κατά την οποία το όνομα του διαρκώς φιγουράρει μεταξύ των πολύ πιθανόν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Δεν κρύβει το ενδιαφέρον του, μάλλον το καλλιεργεί κιόλας, στο βαθμό που μπορεί.

Στη δωδεκάλεπτη εισήγηση του ήταν εμφανές το τρακ. Απευθύνονταν σε ακροατήριο ως επί το πλείστον ίδιας με εκείνον ηλικίας. Έβλεπε φίλους να τον παρακολουθούν και να τον φιλτράρουν, όπως θα μετρούσαν έναν φέρελπι πολιτικό.

Η τοποθέτηση του απέπνεε αρχές φιλελεύθερης οικονομίας. «Έχουμε περισσότερο ανάγκη από προτάσεις και λύσεις, παρά από αφορισμούς και καταμερισμούς ευθυνών. Έχει έρθει η στιγμή ο καθένας να κάνει την επιλογή του. Ή θα συνεχίζουμε να ζούμε με τη λογική μιας μίζερης καρτεσιανής παρηγοριάς, του στυλ παραπονιέμαι άρα υπάρχω, ή θα βγούμε δυναμικά, θα προκαλέσουμε τη λύση και τη διέξοδο και θα γίνουμε μέρος αυτών».

Κλείνοντας εστίασε στην επιχειρηματική κουλτούρα της Χίου. «Προερχόμενος από οικογένεια τριών γενεών εμπόρων αφουγκράζομαι τον παλμό της αγοράς και είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η μοναδική ικανότητα που μας διακρίνει σαν Χιώτες να εντοπίζουμε ευκαιρίες επένδυσης, να έχουμε μια καλή όσφρηση επιχειρηματικά, συνεχίζεται και στις μέρες μας. Καθένας από μας είναι καθρέφτης που αντανακλά το νησί μας. Ευκαιρία να πάψουμε να μιζερεύουμε, η εικόνα μας να αντικατοπτρίζει την πρόοδο, την ευημερία, την εξέλιξη, να σηκωθούμε απ’ τις καρέκλες μας και να πάψουμε να μοιρολατρούμε. Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας. Η ιδέα να γίνει επιχείρηση», παρότρυνε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ