20.6.2013 16:21

Που και που πετάμε και μια ανακοίνωση…

Η αποστολή αιτήματος στη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού από το Δήμο Χίου για τον Ανάβατο είναι χαρακτηριστική της πλαδαρότητας με την οποία ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε το θέμα.

Πώς ξεφύτρωσε ξαφνικά θέλει εξήγηση. Κάποιοι την αποδίδουν στο πέρασμα του … Αρναούτογλου κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, απλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Είναι βέβαιο ότι αν σήμερα υποβληθεί ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί έχουν τελματώσει οι εργασίες στο μνημείο, ποιος είναι ο σχεδιασμός του και γενικά ποιο το ιστορικό της πορείας του έργου, κανένας, ναι κανένας, δεν είναι σε θέση να δώσει απάντηση.

Δεν προσεγγίζεις και διεκδικείς χωρίς γνώση ένα τόσο σημαντικό θέμα. Στην ουσία με τον τρόπο αυτό επιτρέπεις στην κεντρική εξουσία να συνεχίζει τη μακαριότητα της, να διαφεύγει κάθε συζήτησης για το θέμα, εν γνώσει της ότι δεν μπορείς να της γίνεις ενοχλητικός σε σημείο που θα τη βλάψει.

Ο Ανάβατος ήταν και παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του νησιού. Είναι ντροπή για την κοινωνία μας 10 χρόνια τώρα να μένει σ’ αυτή την κατάσταση. Επιβάλλεται να πεισθεί το Υπουργείο Πολιτισμού ότι, εφόσον δηλώνει οικονομική αδυναμία επέκτασης των εργασιών, τουλάχιστον στοιχειωδώς να κλείσει τα τμήματα του έργου ώστε αυτά να γίνουν κατ’ ελάχιστο επισκέψιμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ