26.6.2014 18:44

Ποντάρει στην ομάδα ειδικών συνεργατών

Δεν μπαίνει στον πειρασμό του σχηματισμού του παζλ της νέας δημοτικής αρχής ο Μαν. Βουρνούς και πολύ ορθά πράττει μέχρι να αντλήσει κάθε πληροφορία λειτουργίας του Δήμου και να καταλήξει στο αναγκαίο οργανωτικό σχήμα.

Βαρύτητα από το νεοεκλεγμένο δήμαρχο θα δοθεί στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί στο έπακρο η υπηρεσιακή μηχανή, καθώς ο Μαν. Βουρνούς και οι στενοί συνεργάτες του είναι θιασώτες της αντίληψης ότι τα πολιτικά πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, η διοικητική μηχανή ωστόσο έχει διάρκεια στο χρόνο και πρέπει να δουλεύει ανεξαρτήτως αλλαγών στο πολιτικό προσωπικό.

Ο νέος δήμαρχος παράλληλα ποντάρει ιδιαίτερα στον κύκλο των ειδικών συνεργατών που ο ίδιος θα επιλέξει. Τον βρίσκει αντίθετο η επιλογή … βοηθητικού προσωπικού, προσδοκά πως οι συνεργάτες του θα κάνουν τη διαφορά στη χάραξη στρατηγικής για το Δήμο.

Πληροφορίες τον θέλουν να αναζητεί τρόπο ώστε να λάβει στα χέρια του βιογραφικά  από όσους πιστεύουν ότι διαθέτουν την ικανότητα και τις  προδιαγραφές να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο ρόλο. Ίσως, επομένως, δούμε μια μορφή ανακοίνωσης, χωρίς επίσημη μορφή, αρκετά πρόωρα ώστε συνολικά η νέα δημοτική αρχή να πιάσει δουλειά από τις πρώτες μέρες εγκατάστασης της.

Ο νέος δήμαρχος θα καταστήσει σαφές στους συνεργάτες του ότι σε καμία περίπτωση τυχόν πρόσληψη τους δεν ισοδυναμεί με επαγγελματική αποκατάσταση σε βάθος πενταετίας. Θα κρίνονται ανά έτος βάση της αποτελεσματικότητας τους και υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το μετρίσιμο έργο θα αποδεικνύεται επαρκές, η σύμβαση θα ανανεώνεται έναν χρόνο  επιπλέον.

Διαρροές από το πολύ στεγανό πάντως περιβάλλον Βουρνού αναφέρουν ότι ο νέος δήμαρχος σκοπεύει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα ειδικών συνεργατών όπου υφίσταται, ακόμα και σε πόστα όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Με πρόσωπα όμως με δεδομένη σχέση με το θεματικό αντικείμενο που θα καταπιάνονται, για να φέρουν και το κατάλληλο αποτέλεσμα.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ