11.6.2013 17:22

Ποιος θα προστρέξει, όντας φεσωμένος;

Κούφια η ώρα μέσα στο προσεχές τρίμηνο η Χίος τυλίγεται και πάλι στις φλόγες, σε ό,τι της απέμεινε δηλαδή. Είναι αναγκαία η συνδρομή μονάδων πυρόσβεσης εκτός νησιού. Το Συντονιστικό Όργανο αναζητεί δωμάτια σε ξενοδοχεία για να τους κοιμίσει, συνεργασία με ιδιοκτήτες υδροφόρων, απευθύνεται σε σουβλατζίδικα και φούρνους για να καλύψει ένα ελάχιστο γεύμα σε όσους βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς.

Ποιος και γιατί να ανταποκριθεί; Σαν έρθει η στιγμή να κοιτάξει το μπακαλοτεύτερο του θα διαπιστώσει ότι έχει περάσει ένα δεκάμηνο απ’ την καταστροφική φωτιά του 2012 κι ακόμα ξενοδοχεία, κοιτώνες, ιδιώτες που προμήθευαν νερό ή φαγητό τα πεδία των πύρινων μαχών είναι απλήρωτοι!

Με ικεσίες επιχειρεί να πείσει τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρ. Στυλιανίδη ο Κ. Γανιάρης ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί με πίστωση γύρω στις 250.000 ευρώ η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, προκειμένου να καλύψει τα φέσια που άφησε το πέρασμα της φωτιάς στην τοπική αγορά.

Κι ύστερα υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν βάση διάφορα αιτήματα τους, όταν υπάρχει δυστοκία να καλυφθούν ακόμα και τα στοιχειώδη…

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ