8.2.2016 17:47

Πλίνθοι άτακτοι

Μια και η σημερινή συζήτηση περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από όσα συνέβησαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, φοβάμαι πως οι απεργοί έχουν αρχίσει όλο και πιο συχνά να βγάζουν από μόνοι τους τα μάτια τους.

Αναζητούν εναγωνίως τον τρόπο να κλέψουν λίγα λεπτά δημοσιότητας, μπαίνουν σε ένα χωρικό ανταγωνιστικό παιχνίδι εντυπωσιασμού, που στο τέλος – τέλος θυσιάζει την πραγματική ουσία. Άλλος κυκλοφορεί με γάιδαρο στο δρόμο, άλλος επιχειρεί να παραβιάσει την καγκελόπορτα του Υπουργείου με το φορτηγό του, κι εμείς χτίζουμε τις εισόδους των βουλευτικών γραφείων, υψώνοντας συμβολικά πλίνθους.

Αναρωτήθηκαν όμως πρακτικά τι πετυχαίνουν οι εμπνευστές των ευφάνταστων διαμαρτυριών; Να αποσπούν τη δημοσιότητα από το μέγεθος της συμμετοχής ή απ’ το πραγματικό διεκδικητικό πλαίσιο κι έτσι τα ΜΜΕ να αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στις κινήσεις εντυπωσιασμού απ’ την ουσία της υπόθεσης. Αυτός άραγε είναι ο πραγματικός στόχος ή να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι τα πάντα γίνονται πια βορά στη λογική του θεάματος; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ