30.7.2014 16:13

Πιο συντονισμένα για Κωνσταντινούπολη

• ΕΝΩΣΑΝ ΤΑ … ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ – ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Μπορεί να ήταν άδοξη η πρώτη απόπειρα του Επιμελητηρίου να παραδώσει το φάκελο της αεροπορικής σύνδεσης Χίου – Κωνσταντινούπολης στους ταξιδιωτικούς πράκτορες του νησιού, υπήρξε όμως και συνέχεια. Την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του συναντήθηκαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής με τους δυο βουλευτές, το νεοκλεγμένο δήμαρχο και τουριστικούς πράκτορες που δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς για την πρώτη συνάντηση.

Στη σύσκεψη φάνηκε το αγνό ενδιαφέρον της διοίκησης να ανοίξει άλλη μια εναλλακτική πύλη για τον τουρισμό μας, παράλληλα όμως έγινε σαφές ότι ο προγραμματισμός βρίσκεται σε πολύ νηπιακό στάδιο. Η επιλογή της Κωνσταντινούπολης επαναφέρει το δημόσιο προβληματισμό για τη μονομέρια στο στρατηγικό σχεδιασμό του τουρισμού μας, αν και η λύση της διασύνδεσης με τον αεροπορικό κόμβο της Κωνσταντινούπολης αναμφίβολα προσθέτει νέα δυναμική.

Συμφωνήθηκε βουλευτές και νέος δήμαρχος να διευκολύνουν το Επιμελητήριο στην προσπάθεια του, να μεσολαβήσουν στην Astra που επέδειξε αρχικό ενδιαφέρον αλλά ενδεχόμενα και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες να αναλάβουν ένα πιο ενεργό ρόλο στις επαφές.

Πέφτει ο σπόρος

Το ευχάριστο είναι ότι τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου από μόνα τους πια θέτουν το θέμα διαμόρφωσης ενός φορέα για την τουριστική ανάπτυξη του νομού, με πρώτο λόγο στον ιδιωτικό τομέα και συνεπικουρούμενο από τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Επιδερμικά έθιξαν το θέμα στη σύσκεψη, τονίζοντας ότι Δήμος και Περιφέρεια είναι απαραίτητο να στηρίξουν μια τέτοια πρωτοβουλία οικονομικά, αν μετά την καλοκαιρινή περίοδο αρχίσει να εξελίσσεται. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ίδια η διοίκηση κατά το τέλος Σεπτεμβρίου να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλίες ενεργοποίησης του ιδιωτικού ενδιαφέροντος.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ