25.9.2014 20:51

Περίοδος σιωπηρής προετοιμασίας

Εδώ και  μια πενταετία μόλις πλησιάζει προεκλογική περίοδος το όνομα του αρχίζει να συζητείται. Όλοι προσβλέπουν ότι αργά ή γρήγορα ο Στ. Μιχαηλίδης θα κληθεί να αποδείξει τα διοικητικά του καθήκοντα και από θέση εκτός του Λιμενικού και του Ιδρύματος που σήμερα διευθύνει. Να τα θέσει στην υπηρεσία των κοινών.

Ο ίδιος ήταν πάντοτε της άποψης ότι δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να γίνει αφορμή διάσπασης του πολιτικού του χώρου, για αυτό κάθε φορά που έβλεπε, σε διαδικασίες επιλογής δημοτικού ή περιφερειακού επικεφαλής, ότι υπήρχε πλεονάζον ενδιαφέρον, με ψηλά το κεφάλι αποχωρούσε. Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου επέλεξε να μην συμμετέχει καν σε ψηφοδέλτιο, αν και πήρε σαφέστατη θέση υπέρ της «Πρωτοβουλίας».

Ίσως γιατί από τότε χάραζε ρότα για τον ατομικό στόχο του. Τις τελευταίες μέρες δεν το κρατά μυστικό. Επιθυμία του είναι να διεκδικήσει το βουλευτικό αξίωμα. Αισθάνεται ότι οι συνθήκες και για τον ίδιο ωριμάζουν και συνομιλητές κατάλληλοι υπάρχουν πια για να παραχθεί δουλειά στο νησί. Ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές. Συναντά κόσμο, επισκέπτεται χωριά και, για πρώτη φορά, ενημερώνει ότι, αν του δοθεί η ευκαιρία από τη Ν.Δ., θα τολμήσει το επόμενο βήμα.

Μοιάζουν οι κινήσεις του έγκαιρες κι οργανωμένες, με τον ίδιο οργανωτικό βηματισμό που τον έχουμε γνωρίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από όπου κι αν πέρασε. Χρησιμοποιεί δηλαδή το μεγάλο του όπλο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ