14.7.2014 16:28

Περί οράματος διαλογική συζήτηση

• ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ

Μια πρώτης τάξεως αφορμή για να αποτυπωθεί πως σκέπτεται ο καθένας ήταν η … εργασία για το σπίτι που έβαλε ο νέος δήμαρχος στους εκλεγμένους του συμβούλους. Θυμίζω ότι τους είχε ζητήσει να περιγράψουν εν συντομία το όραμα τους για το νησί, με τι θα ήταν ευχαριστημένοι αν περνούσαν τα πέντε χρόνια της δημοτικής θητείας τους.
Η συζήτηση έγινε την περασμένη Τρίτη, στην τακτική συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» και σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν το λόγο. Αν επιχειρούσαμε να ομαδοποιήσουμε τα αποτελέσματά της θα λέγαμε ότι η φουρνιά των νέων δημοτικών μας συμβούλων διακρίνεται – προς το παρόν – σε δυο κατηγορίες: τους πρακτικούς και τους θεωρητικούς. Οι πρώτοι βρίσκονται σε πιο άμεση επαφή με την καθημερινή τριβή, οι δεύτεροι θα ήθελαν να την αποφύγουν. Οι πρώτοι έχουν περασμένες στο dna τους τις κλασσικές λογικές που κυριάρχησαν στον τόπο τα τελευταία χρόνια, οι δεύτεροι διαπνέονται από μια διαφορετική φιλοσοφία, άγνωστο σε ποιο βαθμό μπορεί να είναι εφαρμόσιμη.
Αν δοκιμάζαμε να το προσωποποιήσουμε κάπως βασικοί εκφραστές των δυο διαφορετικών τάσεων υπήρξαν ο Γιώργος Παπαδόπουλος, που πήρε μάλιστα πρώτος το λόγο, και ο Μιχ. Μπελέγρης. Από εκεί κι έπειτα η περιγραφή του οράματος των υπολοίπων χονδρικά πάτησε στις αναφορές των δυο προαναφερθέντων δημοτικών συμβούλων και συχνά ακούστηκε η φράση «με κάλυψε ο Γιώργος» ή «με κάλυψε ο Μιχάλης».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ