13.5.2013 14:09

Περί μαρινών ο λόγος

Θέμα της τοπικής πολιτικής ατζέντας των ημερών η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Χίου. Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκτιμήσεις για την ορθότητα της ανάμειξης σε ένα τοπικό σχεδιασμό από έναν κρατικό φορέα με διάθεση όλα να τα σφάξει, όλα να τα μαχαιρώσει, είναι λάθος να παραγκωνίσουμε την ουσία.

Το Ταμείο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας είπε το αυτονόητο. Ότι ο τοπικός σχεδιασμός τουριστικών λιμενικών υποδομών στο νησί μας ήταν εξ’ αρχής στραβός. Βλέπει τα …πάθη της υφιστάμενης μαρίνας, κατανοεί ότι το ενδιαφέρον για την παραχώρηση της θα είναι από μηδαμινό ως ελάχιστο και αναζητά αντίβαρα.

Αποτελεί παγκόσμια πρώτη, ίσως, η επιλογή του χώρου εγκατάστασης της. Έναντι του Νοσοκομείου και σε μια περιοχή με μηδενική, γενικά, ζώνη διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Για αυτό και αποφασίζει ότι για να … πασάρεις κάτι «ψόφιο» πρέπει να το βάλεις σε ωραίο περιτύλιγμα. Κι ως τέτοιο σκαρφίζεται το λιμάνι απ’ την πλευρά του «Χανδρής», το τμήμα δηλαδή που η ίδια η ζωή μετέτρεψε από μόνη της σε μαρίνα, με τον ελιμενισμό όλων των σκαφών που δένουν χρόνια τώρα στο νησί μας.

Πέρα επομένως από την πολιτική αντιμετώπιση του θέματος υπάρχει και η λογική. Το ΤΑΙΠΕΔ διαλέγει το φιλέτο της Χίου ως κατάλληλο για μαρίνα, μια επιλογή την οποία θα έπρεπε χρόνια πριν να έχουμε κάνει εμείς αλλά δεν τολμούμε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ