13.1.2015 20:22

Περί .. λαγών εικασίες

Λέγονται πολλά μέσα στη μπόρα της προεκλογικής περιόδου. Κάποια από αυτά έχουν τη βάση τους, κάποια άλλα … σφυρίζουν ότι πετιούνται για να σπιλώσουν υπολείψεις. Όπως αυτό που ακούγεται τελευταία για υποψήφιο «μεγάλου» κόμματος. Είναι, λέει, λαγός του τάδε υποψηφίου.

Τι σημαίνει αλήθεια «λαγός»; Ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως στους δρόμους αντοχής στο στίβο. Κάποιος αθλητής που στην αρχή παίρνει κεφάλι σε μια κούρσα, περισσότερο για να υποχρεώσει το φαβορί να αναπτύξει ταχύτητα αργότερα και να τον ξεπεράσει.

Στην περίπτωση μας όμως, ο υποψήφιος τοποθετείται και μένει στο ψηφοδέλτιο μέχρι τέλους, δεν αποχωρεί από τη διεκδίκηση της έδρας. Με την παρουσία του σ’ αυτό θα λάβει προσωπικές ψήφους – κανείς δεν θα ρισκάρει να ρεζιλευτεί – τις οποίες, αν ήθελε να κάνει πλάτες σε συνυποψήφιο του, από εκείνον θα τις στερήσει. Απλούστατα γιατί, αν δεν ήταν υποψήφιος, η οποία ατομική δυναμική του θα προστίθονταν στο τελικό αποτέλεσμα εκείνου που, υποθετικά, θέλει να βοηθήσει.

Επομένως ζημιά του κάνει η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, παρά βοήθεια. Όσοι ακούτε λοιπόν να διακινούνται σενάρια για … λαγούς, πονηρέψτε και λίγο τα αυτιά σας. Μην τα αποδέχεστε όλα τόσο αμάσητα! 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ