27.2.2015 18:46

Πέρασαν οι εκλογές, ξεχάστηκε το αεροδρόμιο, Νότη;

• ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ CLEAR WAY

Τι μου ‘ρχεται ώρες – ώρες στο μυαλό… Κάποιες προεκλογικές συζητήσεις – κατ’ άλλους δεσμεύσεις – τις οποίες θα ήθελα να μοιραστούμε. Άκουγα προεκλογικά απ’ τον Κ. Τριαντάφυλλο κυρίως, ότι η μελέτη για την αποψίλωση, κατεδάφιση και περίφραξη του απαλλοτριωθέντος χώρου για το περίφημο clear way του αεροδρομίου έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, είχαν βρεθεί οι πιστώσεις, ανάμεικτες με την πληρωμή … σε είδος του αναδόχου και ήταν αποκλειστικά θέμα ημερών η δημοσίευση της προκήρυξης του έργου. Τέλος Γενάρη, το πολύ αρχές Φλεβάρη να πήγαινε η υπόθεση.

Το θέμα σκάλιζε τότε με επιμονή ο Κ. Τριαντάφυλλος, τις θετικές του επιπτώσεις όμως επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί και ο Ν. Μηταράκης. Είναι δρομολογημένο το θέμα του αεροδρομίου, ισχυρίζονταν προεκλογικά και ο πρώην υφυπουργός, και επέμενε και ο ίδιος στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες. Θέμα ημερών, άντε μηνός.

Ε, ο Φεβρουάριος εκπνέει και απ’ το Συμβούλιο Έργων ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Το χειρότερο είναι ότι κανένας δεν … ψάχνεται για την υπόθεση. Μια απλή ενημέρωση για το που κρατάει.

Απ’ το νέο κυβερνητικό βουλευτή δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα σπρώξει την εξέλιξη. Έχει να ξεκαθαρίσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικοί παραγοντίσκοι του θέλουν αεροδρόμιο και που. Απ’ το Νότη Μηταράκη όμως έχουμε την απαίτηση να μας εξηγήσει αν η τότε διαβεβαίωση του ήταν υπό την αίρεση της εκλογής του σε κυβερνητικό αξίωμα. Να προκαλέσει την ΥΠΑ να λογοδοτήσει για την πορεία της υπόθεσης και να της επιβάλλει να μας ξεκαθαρίσει αν δούλευε τους βουλευτές, την κοινωνία της Χίου ή όλους μαζί μαζεμένους.

Εκτός κι αν θα πρέπει, για να δούμε φως, να ζητήσουμε κάπως πρόωρα την ενεργοποίηση της εφεδρείας Τριαντάφυλλου. Δεν φαντάζομαι ότι είναι και τόσο τιμητική λύση για το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο…

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ