12.2.2015 19:02

Το Πάσχα του 2015 και το Πάσχα του 2010

Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ» Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Είναι εν γνώσει του Κ. Μουσουρούλη τα σενάρια επαναδραστηριοποίησης του στην πολιτική ή διοχετεύονται από πολιτικούς κύκλους με ειδικότητα στη σεναριολογία; Ο πρώην βουλευτής βρέθηκε στη Χίο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Στις επαφές του με πολιτικούς φίλους του δεν έδειξε προεργασία πολιτικής επιστροφής. Φαίνονταν ότι απολάμβανε την περίοδο της απεξάρτησής του στη μακρινή ζώνη των Βρυξελλών.

Πείσθηκε όμως στην επόμενη παρουσία του στη Χίο, μάλλον το προσεχές Πάσχα, να βοηθήσει στην ανόρθωση της υστεροφημίας του έργου του. Εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να δώσει συνέντευξη Τύπου μέσα στην οποία θα αναλύσει όλες τις πτυχές του έργου του που αφορούν τη Χίο, τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα. Αν τελικά την πραγματοποιήσει, μάλλον θα διαφανεί και το ενδεχόμενο επιστροφής, αν και όποτε, στην ενεργό πολιτική δράση και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Το ερώτημα ποιόν τελικά από τους υποψηφίους της Ν.Δ. στο νομό μας ενίσχυσε με την ψήφο του ο πρώην υπουργός έμεινε επίσης αναπάντητο. Κάποιοι θα τον συνέδεσαν με το Ν. Μηταράκη, παρασυρμένοι από την παρουσία στο πολιτικό γραφείο του τελευταίου του Χρ. Καραχάλιου, πολιτικού τέκνου του Μουσουρούλη. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος.

Μουσουρούλης και Μηταράκης δεν ήταν φίλοι απ’ τα παλιά, ούτε είχαν συνεργαστεί ποτέ κατά το παρελθόν. Η πρώτη τους γνωριμία έγινε το Πάσχα του 2010, με τον Μουσουρούλη φρέσκο βουλευτή Χίου και το Νότη να του ζητά ραντεβού στο οποίο του συστήθηκε, μεταξύ άλλων, με την … περγαμηνή «κουμπάρος του Σαμαρά». Έκτοτε ο Νότης αραίωσε τις επαφές του με τη Χίο, την ξαναθυμήθηκε όταν ο Μουσουρούλης έφυγε από το πολιτικό παιχνίδι του νησιού και προεκλογικά έλεγε ότι ο λόγος που πολιτεύτηκε αρχικά στην Α’ Αθηνών είναι η διαπίστωση ότι δεν χωρούσαν κι εκείνος κι ο Μουσουρούλης στο ψηφοδέλτιο της Χίου. Το τι ειπώθηκε στη συνάντηση γνωριμίας τους το Πάσχα του 2010 θα μείνει παρακαταθήκη για την ιστορία. Και η τότε πρόταση Μηταράκη και οι μετέπειτα επαφές. Με αυτά ως … ορεκτικό ας καταλήξει κανείς ποια μπορεί να ήταν η προσωπική επιλογή Μουσουρούλη στην κάλπη. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ