25.7.2012 16:00

Παραδρομη υποκρισία…

Η Χιακή κοινωνία συγκλονίστηκε δήθεν για τα επιδόματα τυφλότητας…που χορηγήθηκαν από μια επιστήμονα οφθαλμίατρο και άνθρωπο την Λεμονιά Βαρκάρη.
Το παράπτωμα της είναι που «χορηγούσε» επιδόματα σε αναξιοπαθή άτομα με ολική ή μερική τύφλωση ή ήταν στα όρια τυφλότητας.
Όλη η Χιώτικη κοινωνία γνωρίζει την προσφορά της κυρίας Λεμονιάς Βαρκάρη που από το 1988 στο νοσοκομείο Χίου σαν οφθαλμίατρος ουδέποτε χρηματίστηκε ουδέποτε δέχθηκε ούτε ένα ευρώ για την προσφορά και ανθρωπιά της, καθώς και τον αυθόρμητο και ειλικρινή χαρακτήρα της.
Και τώρα ήλθε η ώρα των υποκριτών. Αυτοί είναι οι «ακταπινοντες την καμηλο και διάγοντες τον κανόνα» να κρίνουν αυτό το άτομο. Που το λάθος της;
Το υποκριτικό και διαβρωμένο κράτος είναι υπόλογο για το ότι συμβαίνει. Εκείνη είναι θύμα της υπερευαισθησίας της και της ανθρωπιάς της;
Και σήμερα είναι υπόλογη.
Γιατί το αρμόδιο υπουργείο υγείας ή πρόνοιας δεν έκανε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ή ελέγχους για να διαπιστώσει αν όντως οι χορηγούμενες γνωματεύσεις των κατά τόπους νοσοκομειακών γιατρών ήταν ορθές και καθ’ όλα νόμιμες και τώρα αναθέτει όλες τις ευθύνες σ’ ένα νοσοκομειακό γιατρό;
Υπόλογος και καταδικαστέος είναι ο κρατικός μηχανισμός που σε περίοδο οικονομικής άνεσης, εθελοτυφλούσε ή δήθεν αγνοούσε για την χορήγηση επιδομάτων και τώρα στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης και του μνημονίου, έρχεται να φτιάξει δήθεν τα κακώς εχονα. Ιδον η υποκρισία σ’ όλο της το μεγαλείο.
Χορηγεί το κράτος επιδόματα χωρίς έλεγχο, στηριζόμενο σε μια γνωμάτευση νοσοκομειακών γιατρών και εκ των υστέρων κάνει έλεγχο και αναθέτει ευθύνες. Αυτά ίσως μόνο στην Ελλάδα μας συμβαίνουν. Δυστυχώς!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ