26.10.2012 17:17

Παράδοση άνευ όρων

Η κατάληξη της μακράς διαδρομής του αιτήματος της Ρόκα Iberdrola στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε την τραγική ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού του νησιού. Αμυνόμενο στην εξίσου τραγική προσέγγιση εκ μέρους ομάδας πολιτών, έκρινε ότι για να μην τροφοδοτήσει τη μεταξύ τους αντιπαράθεση έπρεπε να απέχει από τη συνολική και ουσιαστική διαπραγμάτευση.
 
Με τη συγκεκριμένη τακτική δεν ανέδειξε αφενός τις αντιρρήσεις που σε περιβαλλοντικό επίπεδο θα μπορούσαν να υπάρχουν, ακόμα φερ’ ειπείν να γνωρίζουμε ποια πολιτικά ή υπηρεσιακά στελέχη ανέλαβαν να μελετήσουν τον όγκο των μελετών, αφετέρου δε διαπραγματεύτηκε με την εταιρεία επαρκείς αντισταθμιστικές παροχές για την υλοποίηση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης. 
 
Ουσιαστικά οι τοπικές αρχές παραδίδονται στην πολυεθνική πρόταση άνευ όρων, δεν επιχείρησαν ποτέ να επωφεληθούν τα μέγιστα για τον τόπο από αυτή την πρόκληση κι όλα αυτά γιατί δεν ήθελαν να κατηγορηθούν ότι εκείνες διαχειρίζονται την υπόθεση. Μα, αν αυτές δεν είχαν την κύρια ευθύνη διαπραγμάτευσης, σε ποιόν έπρεπε να ανατεθεί; Δεν ξέρω αν απομένει χρόνος κινήσεων πλέον. Θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν παραδειγματιστεί από την τακτική του Δήμου Λήμνου, που φοβάμαι, ότι σε βάθος χρόνου, αν η επένδυση υλοποιηθεί, θα είναι ο μόνος κερδισμένος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ