5.2.2016 15:20

Πάντως απήργησαν

Σε ποιόν να το λεγες και να το πίστευε πριν λίγους μήνες. Ότι τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών θα τη ζούσε η Χίος με κυβέρνηση για πρώτη φορά Αριστερά!

Υποθέτω ότι η μέρα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τα εναπομείναντα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ τη μια πολιτικά βλέπουν το ποτάμι της λαϊκής οργής για την κυβερνητική πολιτική, χωρίς να μπορούν να το αναχαιτίσουν, απ’ την άλλη συνδικαλιστικά επιβάλλεται να είναι κι αυτοί εντός της ροής του.

Πώς να αισθάνονταν, για παράδειγμα, ο Στ. Σταυρινούδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, πατώντας στη διπλή βάρκα του συνδικαλιστή και του κομματικού μέλους; Δύσκολη η ισορροπία, αν και στο παρελθόν κάποιοι την είχαν καταφέρει. Απλά ο βαθμός δυσκολίας μεγάλωσε στις μέρες μας, ο κόσμος είναι πιο εξαγριωμένος.

Για να μην αδικηθούν πάντως, τα περισσότερα από τα εν ενεργεία επαγγελματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί ή έκλεισαν το μαγαζί τους, ως εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ή δεν πήγαν στη δουλειά τους στο Δημόσιο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ