9.5.2013 15:50

Ούτε να το συζητήσει

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, οι απόψεις των αντιπολιτεύσεων για το θέμα. Με το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βάσιμα να ελπίζει ότι στις πλείστες των περιπτώσεων συνδυασμοί με τις … ευλογίες του θα διεκδικούν στο β’ γύρο την εκλογή τους σε δήμους και περιφέρειες, είναι φυσιολογικό να βιάζεται αυτό να συμβεί μια ώρα αρχύτερα. Τούτο φυσικά δε σημαίνει ότι οι κάλπες που θα στηθούν θα του δώσουν την ευχέρεια εξαγωγής ασφαλών πανηγυρικών συμπερασμάτων πολιτικής ανόδου. Δείτε το παράδειγμα της Χίου. Τρέμει το φυλοκάρδι τους ότι η υπό σχηματισμό δημοτική παράταξη δε θα πετύχει τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και πώς να ισχυριστείς τότε ότι ανεβαίνεις;

Εν τέλει, βέβαια, η απόφαση δεν ανήκει στην αντιπολίτευση αλλά στους κυβερνητικούς εταίρους. Οι οποίοι το μελετούν και κατάληξη ακόμα δεν έχουν. Κι όπως δείχνουν οι ρυθμοί, δύσκολα θα τη λάβουν άμεσα για να κανονίσουν την πορεία τους και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ